Nieuws

Green Eagles baalt van uitstel bomenkap: bouw sporthal loopt vertraging op

De Maassluise basketbalvereniging Green Eagles baalt van de uitspraak van de rechter over het roekenbos bij de Sportlaan. ,,Dit is geen goed nieuws voor ons’’, reageert voorzitter Richard Otto van de basketbalclub.

De rechter zette voorlopig een streep door de kap van 36 bomen, waar de beoogde sporthal moet komen. Die komt bij het complex van voetbalclub VDL. Natuurlijk Waterweg-Noord, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, wist door een gang naar de rechter de kap van de bomen voorlopig tegen te houden. Een overwinnning voor deze natuurvereniging, want de roeken kunnen voorlopig nestelen in het roekenbos. De bouw van de sporthal loopt zo vertraging op.

Een fikse tegenvaller voor Green Eagles, erkent voorzitter Otto. ,,We zijn er al heel lang mee bezig en de eerste paal had eigenlijk al de grond in gemoeten, maar het is nu vertraagd.’’ De gemeente Maassluis liet eerder deze week weten dat er ‘nog geen beslissingen zijn over het vervolg’. De verwachting van de gemeente Maassluis was eerder overigens dat de bouw eind vorig jaar van start zou gaan.

Gymles
Al jaren wordt er in Maassluis gesproken over een nieuwe sporthal. Green Eagles speelt al die jaren in verschillende zalen in Maassluis. In een sportzaal aan de Haydnlaan, in de Wethouder Smithal in Maassluis-West en in de sporthal van het Lentizcollege.

In de nieuwe sporthal aan de Sportlaan zou de vereniging één fatsoenlijk honk krijgen, dat bovendien aan alle sportieve normen voldoet op het gebied van basketbal. ,,Een goed eigen huis’’, vat Richard Otto samen. De huidige behuizingen voldoen eigenlijk niet voor de club. De andere vaste gebruiker van de nieuwe sportzaal wordt overigens het Lentiz Reviuslyceum. De leerlingen zullen er gymles krijgen.