Nieuws

Dames 3×3 veroveren zilver bij NK 3×3

AMSTERDAM – De basketbalsters van Green Eagles hebben bij hun debuut op het NK 3×3 in de Amsterdamse Bijlmer direct een medaille gehaald. Het zilver ging mee naar Maassluis. Het team had zich in het afgelopen voorjaar via diverse toernooien geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Zondag was het zover.¬†

Verwachtingen

“We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten”, zegt speelster Anouk Kraaijeveld in WOS Sport over het NK. “We wisten ook niet wie de tegenstanders zouden zijn. Die komen uit heel Nederland en je kunt een eigen teamnaam opgeven. Dus je ziet soms niet wat voor speelsters in welke teams zullen verschijnen. We hoopten wel een paar wedstrijden te winnen, maar dat we in de finale kwamen, was wel boven verwachting. De meiden van wie we hebben verloren, waren wel een stukje beter.”

Het Maassluise 3×3-team komt voort uit het inmiddels opgeheven Dames 1 van Green Eagles. Die ploeg speelde negen jaar lang op het hoogste amateurniveau, de promotieklasse, maar werd in de zomer van 2022 opgeheven. De vrouwen kennen elkaar inmiddels door en door. “We spelen al sinds de jeugd samen en zijn een stukje ouder dan de rest. Het stukje ervaring en elkaar kunnen vinden, dat is onze kracht.”

Bron: WOS.nl