MU16-1 haalt net de 100 niet

MAASSLUIS – Op zaterdagavond vond een opwindende confrontatie plaats in de Wethoudersmithal, waar U16-1 Green Eagles het opnam tegen Cobranova U16-1.

De “Starting five” voor U16-1 Green Eagles bestond uit Thijn, David, Thijmen, Jens en Quinn. Het seizoen staat in het teken van enkele belangrijke aandachtspunten, waaronder full-court verdedigen, hoge intensiteit, five-out-aanval en snelle breaks.

In het eerste kwart liet Green Eagles zien dat ze klaar waren om te strijden. Ze begonnen sterk en fel, en al snel stonden ze met 8-2 voor. David maakte direct een goede indruk door de eerste twee punten van de wedstrijd te scoren. Cobranova kwam echter terug in de wedstrijd en slordig balverlies leidde tot een achterstand van 8-9. Maar het team hield de druk op de tegenstander en dankzij uitstekende verdediging, gevolgd door snelle breaks, sloten ze het eerste kwart af met een voorsprong van 24-15.

Het tweede kwart werd gekenmerkt door frustratie bij Cobranova, wat leidde tot onsportief gedrag. Dit bracht U16-1 Green Eagles even uit balans. Het team verloor het teamspel en begon meer individueel te spelen, wat wederom leidde tot onnodig balverlies en negatieve reacties richting elkaar. Ze gingen mee in het spel van Cobranova. Desondanks gingen ze het tweede kwart in met een voorsprong van 35-30.

Na een inspirerende toespraak van coach Richard in de rust, waarin hij benadrukte om slim te blijven spelen en als een team aan te vallen en te verdedigen, kwam Green Eagles sterk uit de kleedkamer. Ze lieten indrukwekkende teamdefence zien en dankzij een paar goede assists van Thijmen en Thijn konden Quinn en Jens veel lay-ups maken. Het teamspel was weer terug en Teun gaf twee uitstekende assists aan Quinn, die hierna direct een drive kon maken. Lars speelde ook sterk en zorgde voor constante druk op de verdedigers. Het derde kwart eindigde met een indrukwekkende voorsprong van 75-40, waarin Green Eagles maar liefst 40 punten scoorden.

Hoewel de wedstrijd al beslist was, bleven de jongens druk zetten en hun tegenstander onder druk zetten in het vierde kwart. Jonathan pakte enkele belangrijke rebounds en Jens scoorde opnieuw een paar and-1’s. Mika scoorde nog een mooie hook-shot. Het was geweldig om te zien hoe goed ze samenwerkten als een team en elkaar kansen gunden. Iedereen bracht nieuwe energie en draagde zijn steentje bij. Zowel vanaf de bank als vanuit het publiek werd er positief aangemoedigd. Hoewel ze uiteindelijk de laatste twee minuten op 99 punten bleven steken, is het duidelijk dat Green Eagles een veelbelovend seizoen tegemoet gaat met een geweldige teamgeest. De 100 punten worden sowieso nog wel gehaald. De eindstand van de wedstrijd was 99-60.