Under 12-2 laat geweldig teamspel zien

MAASSLUIS – Nadat de eerste wedstrijd niet door ging en de tweede vorige week uit was nu dan eindelijk een thuiswedstrijd. Helaas zonder Sverre maar dit keer wel met Naomi en Stijn. De tegenstander was het ook nog ongeslagen Waterdragers dus benieuwd wat het ging brengen. Tijdens de warming-up gingen de wenkbrauwen al omhoog bij coach Ruben. Want Waterdragers deed vooral schieten en eigenlijk geen lay-ups, iets wat in de wedstrijd zich voort deed zetten. De Eagles hadden er duidelijk moeite mee met deze stijl van spelen want er werd niet goed op de afvallende bal gelet waardoor de tegenstander vele extra kansen kreeg. Ook de vooraf besproken hele veld verdediging ging met vallen en opstaan. Daardoor nam de ploeg uit Nieuwerkerk al snel een ruime voorsprong. Al zag je al wel dat de thuisploeg zich niet liet kennen en stukje bij beetje beter ging spelen.

In de rust dan ook iedereen even bij elkaar geroepen en duidelijk gezegd vooral zo door te gaan. De tegenstander niet tot aanvallen over te laten gaan door vanaf de balinname strak te verdedigen via voetenwerk en hand in de pass. Met z’n allen nog meer voor de rebound te gaan en in de aanval het samenspel verder door te zetten. Zo gezegd zo gedaan want wat speelden ze een goede tweede helft. Dit team is niet egoïstisch, kijkt nu al steeds beter naar wie vrij staat en maakt daardoor mooie scores via lay-ups. Dat resulteerde in een 2e helft waar er maar nipt werd verloren met 21-24. Maar veel belangrijker op deze leeftijd dan het resultaat (35-64) was dat we in de tweede wedstrijd al heel veel zien waar op getraind wordt. Dat belooft wat voor het seizoen! Dat het echt een teamprestatie was afgelopen zaterdag is ook te zien op het scorebord, iedereen kwam tot scoren deze wedstrijd.
Ook een compliment naar scheidsrechters Saleem en Rafaël die goed floten, en vroegen naar feedback voor verbetering.

Aanstaande zaterdag een nieuwe thuiswedstrijd, om 10.00 uur tegen Voorne. Hopelijk komen er weer net zo veel mensen kijken als afgelopen wedstrijd, dat is leuk voor de kids!