Under 12-2 overrompelt tegenstander bij start

MAASSLUIS – Op de vroege zaterdagmorgen dit keer voor het gezellige Under 12-2 team. Na de nederlaag van vorige week begonnen we weer vol goede moed want het team had wel goed gespeeld. Helaas nog zonder Elin en ook haakte Justin vlak voor de wedstrijd af omdat hij zich niet zo lekker voelde. Tijdens de warming-up was het allemaal nog een beetje slapjes dus coach Ruben pepte het team op waar mogelijk. Een slechte generale bleek in dit geval een goede repetitie. Want het team schoot uit de startblokken onder leiding van Feike die in de 1e periode direct tien punten wist te scoren. Verdedigend stond het team ook direct scherp te verdedigen waardoor de 1e periode eindigde met een 16-2 voorsprong. Eigenlijk ging dat gedurende bijna alle periodes super goed want het team doet het echt met elkaar de verdediging met als absolute uitblinker qua voetenwerk en felheid Naomi. Maar ook Sverre, Mace en Stijn beginnen het spel beter te lezen en pakken goede intercepties. In de eerste helft, die met 36-3 eindigde, had al de helft van het team gescoord. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen als sommige afvallende ballen er ingingen.

Met de aanwijzingen om wat meer via het bord te gooien en onder het bord uit te passen naar de vrije man in hun zak begon de 2e helft. De 5e periode moest iedereen weer even opstarten en nummer 5 van de tegenstander gooide er zeven punten in. Dat lieten de Eagles zich daarna niet meer gebeuren want in periode 6,7,8 scoorde BV Voorne in totaal nog maar vier punten. Zelf schakelde het team nog een tandje bij, en mooiste van allemaal dat de scores bijna allemaal gebeurde via een assist. Goede snelle fast-breaks van Daan lieten de score verder oplopen. Dribbelen met het hoofd omhoog, een oefening die we elke training bijna doen, werpt nu al z’n vruchten af. Met als absolute goede voorbeeld Jesse die op hoog tempo dribbelend naar de vrije teamgenoot aan het kijken was. Toen ook de deksel op de basket er af ging voor Jesper, die goed de aanvallende rebounds pakte deze wedstrijd, hadden alle Eagles gescoord. De tweede wedstrijd op rij!

Het is dan ook tot nu toe een heerlijk begin van het seizoen want dit team probeert het echt samen te doen en is niet egoïstisch. Een mooie 62-14 overwinning was niet eens geflatteerd.

Punten verdeling: Daan 8, Sverre 2, Feike 22, Mace 12, Stijn 6, Jesse 2, Naomi 6, Jesper 4.

Nu twee weken geen wedstrijden in verband met de herfstvakantie. Dus gaan we keihard trainen voor de wedstrijd de 28e in Barendrecht tegen Binnenland om 12.15 uur. Want er zit genoeg muziek in dit team, dat bleek vandaag wel.