Wedstrijdverslagen

Net te lange wedstrijd tegen koploper

NIEUWERKERK A/D IJSSEL – Een week lang getraind op de speelstijl van de tegenstander Waterdragers. Een uitwedstrijd tegen de koploper, dus bij voorbaat geen makkelijke wedstrijd. Maar de Eagles van Under 12-2 laten elke week beter spel zien. De tegenstander moest het in de thuiswedstrijd hebben van schoten en de afvallende bal vervolgens rebounden en scoren. Zaak dus om ze niet bij de basket te laten komen en als dat toch gebeurde, handje in het schot en vervolgens met z’n allen uitboksen in de rebound.

Zo gezegd en zo ook gedaan want de verdediging stond als een huis. De tegenstander werd direct het hele veld opgepakt en kwam niet in z’n spel. De Eagles moesten aanvallend ook nog een beetje opstarten maar stond toch 4-2 voor. De tweede periode waren het Jesse en Daan die allebei goede lay-ups maakten uit de omschakeling en de voorsprong liep op naar 12-6 en ook de derde periode was het spel goed. Slechts drie punten tegen en via scores van Feike en vooral Mace was het zelfs 20-9 voor de groen hemden. Een stunt hing dus in de lucht. Periode 4 was nog steeds van hoog niveau en vooral de mooie pass van Jesse op Jesper met een mooie lay-up als gevolg was een hoogtepunt. Rusten met 24-16 in wellicht wel de beste eerste helft van het seizoen. De vraag was of het team het kon voortzetten in de tweede helft.

Al snel kregen ze in de vijfde periode drie scores tegen waardoor het opeens nog maar twee punten verschil was. Maar de Eagles lieten zich niet kennen en aan het eind was het toch weer 7 punten. En de 6e periode was er zelfs geen ene score van de tegenstander te noteren en scoorden de Eagles 7 punten waardoor de grootste voorsprong van de wedstrijd op het scorebord stond. Veertien punten (22-36), zal het dan gaan gebeuren?

Helaas was de 7e periode een mindere periode en sloeg de vermoeidheid redelijk toe. Aanvallend liep het niet meer en de tegenstander ging er weer in geloven en kwam helemaal terug in de wedstrijd tot 34-36. Het werd dus een echte nagelbijter. De tegenstander gooide twee keer een driepunter er in maar door scores van Mace en Daan stond het vlak voor tijd 41-41 met balbezit voor de Eagles. Alle kans dus voor een laatste aanval. Helaas ongelukkig balverlies en een rake lay-up tegen. De secondes er na waren te kort en dus een nipt verlies.

Uiteraard eerst balen en sippe gezichtjes want zo nipt verliezen terwijl je heel lang voor staat is nooit leuk, en dat mag natuurlijk. Maar coach Ruben en alle ouders hadden een super goede wedstrijd gezien en de progressie van het team is super te noemen. Want van een nederlaag van 30 punten naar een weggegeven overwinning in een maandje tijd, dat is top! Volgende week geen wedstrijd maar de week er op mogen we weer een keer gezellg thuis.