Opwindende avond in Smithal

MAASSLUIS – Op een opwindende avond in de Wethouder Smithal, stonden de jongens van U16-1 Green Eagles klaar voor een krachtmeting met New Generation Basketball. De wedstrijd begon om 17:00 uur, en er ontbrak nog wat urgentie bij de warming-up.

De Starting five bestond uit Thijn, Jens, Lars, Quinn en Jonathan. Lars bemachtigde na zijn goede optreden van vorige week zijn eerste basisplaats van het seizoen.

1e kwart:
Helaas begonnen we de wedstrijd met een wat trage start, en onze man-2-man defense leek wat slordig. De energie binnen het team was laag. We lieten de tegenstander te makkelijk in hun spel komen en gaven veel ruimte weg. De jongens hadden veel moeite met de lange linkshandige speler van New Generation die een paar onmogelijke ballen scoorde (11-10). Het zal toch geen spannende wedstrijd gaan worden?!? Gelukkig kon Thijn deze speler nog redelijk in toom houden de laatste paar minuten van het kwart. Ondanks een kleine voorsprong was het team niet tevreden. We sloten het kwart af met 18-12.

2e kwart:
Het tweede kwart markeerde een omslagpunt voor de Eagles. De five-out aanval kwam beter op gang, de full-court press begon zijn vruchten af te werpen, en onze driepunters vonden ook doel. De zone van de tegenstander werd helemaal lek geschoten, met name door Jens die in de gehele wedstrijd 4 drietjes had. Het tempo schoot omhoog en de teamspirit kwam weer in het team. We eindigden het tweede kwart met een veelbelovende stand van 48-28.

Rust:
In de rust, te midden van het gejuich en aanmoedigingen van het publiek, waren de coaches nog redelijk kritisch. Ze gaven aan dat het tempo nog verder omhoog moest. De bal ging bij de tegenstander nog te makkelijk rond en we zaten niet scherp in de passinglijnen. Een beetje extra gas werd gevraagd!

3e kwart:
Het derde kwart bracht een defensief spektakel. Iedere speler zette zich in met volle energie. Steal na steal werd gepakt, en de tegenstander raakte volledig de weg kwijt. Als team verdedigden we solide, en de tegenstander wist slechts 2 punten te scoren gedurende het hele kwart. Zo hielden de guards (Thijn, David, Thijmen en Lars) de dribbelaars goed onder druk en hielden de lange mannen (Mika & Jonathan) de lange bal eruit. Daarbij bleven Quinn en Jens ook lekker scoren onder het bord wat resulteerde in een indrukwekkende 84-30 stand.

4e kwart:
Met de verdediging strak gehouden, wilden de coaches meer zien van aanvallend teamspel. De bal ging vlot rond, waardoor er veel ruimte ontstond. Dit resulteerde in prachtige drives en open ruimtes onder het bord. David en Thijmen kregen het nog even op hun heupen en hadden beide een sterk slotkwart. Het vierde kwart eindigde met een klinkende overwinning en een eindstand van 112-35.

Een Revanche met Stijl:
Hoewel de kater van de verloren wedstrijd van vorige week nog voelbaar was in het eerste kwart, toonden de drie kwarten die volgden uitstekende teamdefense en af en toe schitterend teamspel. De jongens hebben zich op briljante wijze gerevancheerd en kunnen nu vol vertrouwen uitkijken naar hun volgende uitdaging tegen de nummer 2, BS Leiden. Een avond vol basketbalspektakel staat op het programma!