Wedstrijdverslagen

Winst U12-2 in de voorjaarscompetitie

‘S GRAVENDEEL – Twee weken geleden speelden we op zaterdagochtend ook in de Hoeksche Waard. Tegen BOB was het een pittige wedstrijd want zo ongeveer het hele team was ziek geweest en er waren er nog steeds enkele ziek of half hersteld. Na een matig begin, ook qua inzet, ging het daarna steeds beter. Alleen de pijp was op een gegeven moment voor de 7 spelers op en er werd verloren met 78-.32. Geen schande tegen dit sterke en brede team.

Deze week, na een week geen wedstrijd gehad te hebben een nieuwe poging in de Hoeksche Waard. Dit keer aan de andere kant van het eiland tegen Rebound. Helaas hebben we nog steeds met een flinke ziekenboeg te maken want naast de langer afwezige Elin en Stijn was Daan er ook nog steeds niet bij en moest ook Sverre verstek laten gaan. Maar gelukkig wel weer met Feike en Justin die hersteld zijn van hun blessures.

Een goede warming-up bracht goede hoop bij coach Ruben, want er was vertrouwen in een leuke wedstrijd tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd want de Eagles namen elke keer een voorsprong maar een gat werd er eigenlijk niet geslagen. Bij rust stond het 18-22 voor de Eagles dus er was nog niks beslist. En dat bleek ook wel toen in periode 5 nummer 12 van de thuisploeg er opeens 10 punten achter elkaar er in gooide. Opeens was er een 29-26 achterstand en moesten de groenhemden echt aan de bak. Gelukkig waren daar Jesper en Feike die samen toch weer voor een voorsprong zorgden aan het eind van de 5e periode (29-36). In de 7e periode werd het toch weer wat spannender want nummer 16 had een goed schot (4 driepunters had hij) en schoot de thuisploeg weer dichterbij tot aan 40-43. Maar toen waren de Eagles het zat en dan vooral Xavi en Feike. Waar de gehele wedstrijd het vizier of de dribbel niet helemaal zuiver waren was het aan het eind opeens wel het geval. Met beide 6 punten in de laatste periode zorgden zij, mede ook door goed samenspel met de rest, voor de overwinning. 53-41 en dus de 1e overwinning in de voorjaarspoule. Een knappe prestatie want ze spelen toch een niveau hoger nu en alleen maar tegen 1e teams.

Komend weekend geen wedstrijd, hopelijk kunnen we daarna weer wat meer spelers begroeten in de wedstrijdselectie. Leuk om te vermelden was dat Jesper voor het eerste de dubbele cijfers haalde met 10 punten!