Under 12-2 sluit mooie seizoen met winst af

MAASSLUIS – Met een goede wedstrijd in Spijkenisse vorige week was iedereen vol goede moed voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een heel leuk en mooi seizoen waar iedereen echt mega stappen heeft gemaakt en het resultaat echt goed was te noemen. Thuis tegen Rebound waren we compleet en ook Elin, Stijn en Laythan waren er bij om het team aan te moedigen!

In een volle Haydnlaan die door het lekkere weer goed was opgewarmd waren de Eagles er klaar voor. Die laatste wedstrijd wilde iedereen extra graag winnen, met coach Ruben voorop. Een eerste periode begon nog alleraardigst met een 8-3 voorsprong voor de groenhemden. Maar waar er vooraf nog werd gewaarschuwd gebeurde toch. De tegenstander verdedigt fel op de opdribbelaar, dus moest het vooral passend opgelost worden maar dat gebeurde te weinig. Met als gevolg dat wij de middenlijn niet overkwamen en de periode met 13-0 verloren! Gelukkig was de derde periode al weer beter en kwamen we van 8-16 weer helemaal terug tot 16-19. Als de Eagles hun eigen spel zouden gaan spelen zou dit niet nodig zijn geweest. Een vierde periode was het nog niet het Under 12-2 wat we kennen van het goed rustig samen spelen of een flitsende fast-break. Door twee driepunters van Jesper viel de schade bij rust mee, 24-26. Maar ballen achter de rug, schoten in plaats van lay-ups en heel veel balverlies is iets wat niet bij Under 12-2 normaliter hoort.

Na ze even apart genomen te hebben, rust weer in de hoofdjes proberen te krijgen, begon de 2e helft. We zagen een hele ander team gelukkig. Een team wat we kennen van dit gehele seizoen. Onder leiding van Feike (15pt) en Mace (12 pt) namen we een 37-28 voorsprong op de ploeg uit ’s Gravendeel. De 6e periode kwam Rebound nog terug tot een gelijke 39-39 stand maar vanaf het begin van de 2e helft was er eigenlijk vertrouwen dat het wel goed zou komen. Er werd weer scherp verdedigd, er werd eenvoudiger gespeeld in de aanval en de koppies stonden weer goed. De zevende periode werd het definitieve gat geslagen, van 39-39 werd het 50-41 door goede lay-ups van Naomi en Feike en bere defense van vooral Sverre. Het devies was dus vooral rustig uitspelen in de laatste periode, de tijd was onze vriend. Dat gebeurde ook want er werden lange aanvallen gespeeld en de tegenstander wist maar één keer te scoren en voor de rest vooral fouten te maken. Een mooie 50-43 overwinning toen de buzzer ging, wat voor veel blijdschap zorgde.

En zo zit het seizoen er bijna op. Na een mooie 2e plek in de eerste helft van het seizoen promoveerde het team een klasse. Tegen alleen maar eerste teams hebben ze het super goed gedaan met zelfs twee overwinningen en een gelijkspel. Na afloop in de kantine hebben we nog even met elkaar terug geblikt op het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje. Een gedeelte gaat door naar Under 14 en er blijven er ook nog bij Under 12. In Juni gaan we nog een leuk toernooi spelen bij River Trotters. En naast de trainingen zijn er met een clinic en een kamp nog genoeg andere leuke dingen om te doen.

Toppers bedankt voor jullie inzet, ook namens Laura! Ouders bedankt voor het rijden, tafelen, bardienst draaien en jullie enthousiasme en betrokkenheid. Extra dank voor Marcel voor zijn werk als teammanager, super fijn! Wij blijven iedereen volgen in ieder geval, blijf hard werken en plezier maken.