Nagelbijter brengt MU16-1 winst in beslissingswedstrijd

OUD-BEIJERLAND – Om kampioen te worden moest Green Eagles U16-1 een kampioenswedstrijd spelen tegen Rowic, die op hetzelfde aantal punten was geëindigd. Thuis hadden ze van deze ploeg, na verlenging, gewonnen. Uit in Dordrecht was de winst voor Rowic, dus de wedstrijd kon alle kanten opgaan. Het team was compleet op assistent-coach Jordy na. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein namelijk bij BOB in Oud-Beijerland. Er was een groot aantal supporters meegereisd inclusief de aanmoedigingstrommel. De tegenstander had ook flink wat kabaal mee, dus de sfeer zat er vanaf het begin goed in. Green Eagles moest er even inkomen en stond al snel met 9-2 achter. Maar met hard werken werd het 1e kwart afgesloten met een kleine achterstand (20-16).
Ook het 2e kwart ging de wedstrijd gelijk op. In de bucket stond een lange, brede jongen, die de drive naar het bord moeilijk maakte. Hij scoorde ook nog eens makkelijk, maar kwam in de foutenlast door slim spel van de Eagles. Green Eagles ging met een 39-35 stand op het scorebord de rust in.
Het 3e kwart begonnen de jongens niet best, waardoor de achterstand opliep tot 11 punten, maar de Eagles vochten zich terug in de wedstrijd met de supporters en de trommel als 6e man. Het 3e kwart eindigde dan ook met een nipte voorsprong van 1 punt (51-52). Wat een spanning!
Het 4e kwart gingen de scores op en neer en zat het publiek op het puntje van de bank en op het laatst stond zelfs iedereen. Met nog 2 seconden op de klok en een stand van 64-65 kregen de Eagles nog 2 vrije worpen, waarvan er eentje raak ging. Het kampioenschap was binnen, of toch niet? Nee, er was in de laatste seconde nog een fout gemaakt en dus kreeg Rowic nog 3 vrije worpen. Nog langer billenknijpen dus. Gelukkig werden deze niet verzilverd, waardoor het nu toch echt afgelopen was. De beker en de medailles werden uitgereikt aan de spelers: David, Jens, Jonathan, Lars, Mika, Teun, Thijmen, Thijn, Quinn en hun coach Richard. Deze super spannende kampioenswedstrijd zal niet snel vergeten worden. Dank aan Marco, Damian en Guido en natuurlijk alle supporters.