Manon Brouwer leidt Under 14 naar overwinning

RIJSWIJK – Hoewel de thuiswedstrijd tegen het jonge team van Lokomotief al ruim was gewonnen was coach Kees Brugman er vooraf niet gerust op. Spelverdeelster Gabriela Uitterlinden ontbrak en zowel Eva Kerkhoven als Leila vd Beek kwamen net “ ziek” uit bed.

De gescoorde punten waren in het begin van de wedstrijd zeldzaam. Manon Brouwer opende weliswaar snel de score maar na 3 minuten stond de 0-2 stand nog steeds op het scorebord. Coach Frissen van Lokomotief was de eerste die optrad en een time out nam. Na de hervatting liepen de Eagles gestaag weg. Manon Brouwer nam haar ploeg mentaal en met maar liefst 13 punten in het 1e kwart op sleeptouw. Bij 0-16 was er pas de eerste score tegen en de 2e periode begon bij 5-23.

Een minder 2e kwart volgde voor de combinatie van Green Eagles en Westland Stars. Bij 11-25 was het de beurt aan de bezoekers voor een time out omdat 2 gescoorde punten in 5 minuten wel erg weinig is. Eugenie Overman en Eva Kerkhoven pikten de instructies het best op en brachten de ruststand op 17-37.

Na de pauze waren de “Green Stars” weer dominant. De verdediging zat 7 minuten lang potdicht. Aanvallend begon men weliswaar weer stroef maar tussen de 3e en 8e minuut  bracht een 0-12 run de tussenstand op 17-49.

Met nog 1 kwart te gaan was de stand inmiddels 21-55 en werd er ook in de slotperiode flink doorgewisseld. Ook deze periode eindigde in een flinke overwinning voor de bezoekers. Een 10-22 periodestand bracht de eindstand op 31-77.

Manon Brouwer  was in deze wedstrijd onstuitbaar en vestigde met haar 31 punten een “Career High”! Eugenie Overman scoorde 16 punten, Leila vd Beek 12 (traditiegetrouw allemaal in de 2e helft) en Eva Kerkhoven 10.