Nieuws

Overzicht teams en vooruitblik as weekend

MAASSLUIS – Komend weekend komen bijna alle teams in actie. Goed om nu de competities een aantal wedstrijden onderweg zijn om eens te kijken hoe de diverse teams er voor staan en een vooruitblik te geven op komen speelweekend.

Heren 1

Een kleine selectie en hier en daar wat blessures zorgen ervoor dat het een lastig seizoen is voor Heren 1. Toch bleef men knap gehandhaafd in de 1e klasse van het Rayon en wist men in het tweede deel van de competitie ook al 2 wedstrijden te winnen. Komend weekend moet Heren 1 op een wederom ongewoon vroeg tijdstip aantreden tegen de koploper Binnenland uit Barendrecht. Een lastige wedstrijd, maar wie weet is een stunt mogelijk.

Heren 2

Heren 2 wist deze competitie helaas pas 1 keer te winnen. Probleem ligt vaak niet in de eerste helft van de wedstrijd, waar het team vaak aansluiting heeft bij de tegenstander en soms zelfs voorstaat. Helaas weten de heren dit niet door te trekken naar de 2e helft waardoor de nederlagen soms onnodig groot worden. As weekend gaan de heren op bezoek bij de nummer 3 uit de poule Rotterdam Basketball.

Heren 3

Wisselende samenstellingen, veel hulp uit Onder 22, leuke wedstrijden maar helaas nog geen overwinning. Dit is in het kort de tweede seizoenshelft van Heren 3. De heren hebben er echter alle vertrouwen in dat er nog wel gewonnen gaat worden! De eerstvolgende mogelijkheid is komend weekend als ze op bezoek geen bij de ‘oude mannen’ uit Barendrecht. Thuis werd de wedstrijd verloren, maar met het vizier op scherp moet een overwinning in de uitwedstrijd mogelijk zijn.

Heren 4

Het vriendenteam van Heren 4 gaat steeds leuker basketball spelen. Helaas wordt er nog niet heel veel gewonnen, maar in het comeback jaar van de heren is dat niet erg. Komend weekend zijn zij vrij en kunnen de komende trainingen dus optimaal gebruiken om de competitie in de laatste wedstrijden op een positieve manier af te sluiten!

Dames 1

Het Dames 1 team doet wat we van ze verwachten, namelijk meedoen in de top van hun competitie en het behalen van de final four. De dames spelen in een interrayonale competitie, wat inhoudt dat er nogal wat verre uitwedstrijden gespeeld moeten worden. Gelukkig zijn de uitslagen vaak in voordeel van de dames, wat de terugreis een stuk prettiger maakt. Tot nu toe werd er maar 1 keer verloren in de competitie en dat was uit tegen Apollo. Dit weekend alle kans om revanche te nemen aangezien de koploper op bezoek komt in de Wethouder Smithal. Het thuisvoordeel en het enthousiaste publiek moeten er voor zorgen dat de Dames gedeeld koploper kunnen worden!

Dames 2

Helaas heeft het Dames 2 team het een stuk moeilijker in het Rayon. Hierbij speelt de samenstelling van het team ook een belangrijke rol. Het team is niet altijd compleet wat soms zorgt voor een minimale bankbezetting. De laatste thuiswedstrijd, met volle bank, werd echter gewonnen van Divine. Komend weekend verwacht ik ook een volle bank en zou er gewonnen moeten kunnen worden van LUSV!

Jongens Onder 22

Van dit team wordt eigenlijk maar 1 ding verwacht en dat is kampioen worden. Het team van Steffan van Pelt en Peter de Waard laat bijna wekelijks zien dat zij ook het meeste recht hebben op het kampioenschap in hun poule. Echter, de favourieten rol moet wel elke week weer waargemaakt worden, wat kan zorgen voor extra druk op het team. As weekend moeten de heren naar de nummer 3 in de poule Krimpen. Ik verwacht dat de punten weer keurig in de tas mee naar Maassluis worden genomen en dat we ons langzaam op kunnen maken voor een mooi kampioensfeestje…. Hoe de heren komen aan 9 punten uit 5 wedstrijden is overigens voor mij een raadsel.

Jongens Onder 18

Na een prima eerste seizoenshelft werd besloten met dit team 1e klasse regio te gaan spelen. Helaas vertrok Niek naar Westlandstars en moest er vanwege omstandigheden ook afscheid genomen worden van 2 andere basisspelers. Dit resulteerde in een kleine groep die overbleef en een zware competitie waarin ze terechtkwamen. Coach Marco Hoogendoorn en de overgebleven spelers gaan er echter met volle kracht tegenaan. Winnen is deze helft van de competitie niet het belangrijkste. Hard trainen en zoveel mogelijk je eigen spel spelen tijdens de wedstrijden is hun doel. Dit gaat de ene keer beter dan de andere. Komend weekend moeten ze thuis tegen Rotterdam Zuid. Een wedstrijd waarin misschien wel een stuntje mogelijk is!!!

Meisjes Onder 18

Deze meiden spelen onder de naam van Westlandstars. Sinds dit seizoen hebben de Green Eagles en Westlandstars een samenwerkingsverband voor de Meisjes Onder 14, 16  en 18 teams. Deze samenwerking zorgt voor volle trainingen, echter met de wedstrijden is het nogal weleens puzzelen wie met welke wedstrijd meedoet. Dit weekend moeten de meiden tegen Grasshoppers, een wedstrijd, mits de meiden een beetje compleet zijn, die zou moeten kunnen worden gewonnen.

Jongens Onder 16

Dit team is nieuw in de tweede helft van de competitie, samengesteld uit groep jongens die met dispensatie speelden in U14 en in U18. De grote vraag was welk niveau de jongens hadden en in welke klasse zij konden gaan spelen. Dat dit lastig te bepalen is blijkt wel na de eerste wedstrijden. Deze worden makkelijk gewonnen door de jongens en zij lijken dan ook gemakkelijk kampioen te gaan worden in hun poule. De coach had zelf op wat meer tegenstand gehoopt, maar ziet ook ondanks de ruime overwinningen nog voldoende verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden. Komend weekend gaan de heren op bezoek bij DAS uit Delft, een team dat niet onderschat mag worden.   Jongens Onder 14 Een samenvoegsel van Onder 14-1 en Onder 14-2 van de eerste competitiehelft. De jongens onder leiding van Koen Warffemius doen het uitstekend in de competitie. Spannende wedstrijden, goed samenspel en een aantal overwinningen zorgt ervoor dat de jongens op een dik verdiende 2e plaats staan. Komend weekend staat de wedstrijd tegen de nummer 6 Zoebas op het programma.

Meisjes Onder 14

Ook dit team speelt dit jaar onder de vlag van Westlandstars. Een groot deel van de meiden speelt ook in het Meiden Onder 16 team. De meiden staan momenteel op een 2e plaats, echter wel op al 4 punten achterstand van de koploper River Trotters.

Onder 12

Dit team onder leiding van Poul Boelaars bestaat uit een flinke groep spelers. Dat is alleen maar mooi, hoe meer jeugd hoe beter! Na een prima 1e seizoenshelft valt de 2e seizoenshelft tot nu toe een beetje tegen. Hopelijk is dit maar tijdelijk en as weekend kan het team zich alweer bewijzen in de wedstrijd in Katwijk tegen Grasshoppers.

Onder 10

De jongst spelende jeugd! Een enthousiast, fanatiek en goed samenspelend team onder leiding van coach Renate Warffemius. Uiteraard is bij de jeugd spelplezier en goed samenspelen belangrijker dan winnen, maar toch is de 2e plaats die zij momenteel bezetten onwijs knap! Komend weekend mogen zij op zondag spelen tegen Springers. Wedstrijden op zondag zijn altijd speciaal en nooit te voorspellen. Vroeg naar bed en een goed ontbijt moet toch een overwinning op kunnen leveren!

Heren X

Dit team speelt dan weliswaar geen competitie, elke dinsdag in de Haydnlaan leveren deze heren een strijdt in de onderlinge partijtjes die er gespeeld worden. Nog heviger dan de strijdt die in de zaal wordt geleverd is de onderlinge competitie na afloop van de training in het clubhuis. Daar worden door een clubje die hard Heren x spelers tot soms laat in de avond/nacht diverse bordspellen gespeeld. Voor as dinsdag voorspel ik hierbij mits aanwezig een ruime overwinning voor Klaas Hoekstra!

Onder 8

De jongste niet spelende jeugd in opkomst!!! Nu al lopen daar de potentiele profbasketballers en profbasketbalsters rond onder leiding van Anouk vd Kooij! Sinds deze competitiehelft trainen zij en het worden er steeds meer! Begon het nog met 1 a 2 spelers, momenteel zijn het er al 7! Wie er komende training wint met tikkertje durf ik niet te voorspellen.

De bovenstaande tekst kan vanwege recente ontwikkelingen inmiddels achterhaald zijn.

Comment here