Dames 1 neemt punten mee uit Hoofddorp

HOOFDDORP – Op zaterdag 23 maart moest Dames 1 van Green Eagles om 19.45u spelen tegen BV Hoofddorp.
Door blessures van Roos Jordans, Marloes van Zeijl, Carmen Renten en andere verplichtingen van Esther Jong had inval-coach Judith van der Linden een kleine selectie tot haar beschikking.

Een te hoog lijkende basket, een uitgelopen wedstrijd en een hele korte warming-up zorgden ervoor dat de wedstrijd rommelig begon. Renate Warffemius begon daarentegen erg sterk aan de wedstrijd. Renate nam het team mee op sleeptouw en zorgde door haar sterke spel voor goede drives en 7 punten in de eerste periode.
Een mooie score van Fleur van Baalen in de laatste minuut gaf GE een klein beetje lucht. GE sloot de eerste periode af met een kleine voorsprong: 13-16.

Ook in de tweede periode speelde Green Eagles een man-2-manverdediging. De tegenstander wist hier helaas door onder andere stevige screens een paar keer goed mee om te gaan. Daar tegenover stond goed pass- en teamwerk en zo wisten verschillende speelsters van GE de basket te bereiken en hielden beide teams elkaar in evenwicht.
De rust werd dan ook met een klein verschil ingegaan: 31-33.

Het verschil moest dan ook in de derde periode gemaakt worden. De puntjes werden op de I gezet en Suzanne van Driel werd aan de kant gehouden vanwege foutenlast.
Na een hele mooie driepunter Annemarie Vaissier werd het verschil halverwege de derde periode op 4 gezet. Echter wist de nummer 14 van BV Hoofddorp het verschil weer op 1 te zetten. Daisy Otto zorgde met haar score voor een tussenstand van 40-43.

GE liep de gehele wedstrijd steeds een paar punten uit, maar keer op keer kon BV Hoofddorp weer terugkomen in de wedstrijd. In de laatste 3 minuten van de wedstrijd sloeg de wedstrijd gelukkig om. Na een klein opstootje tussen Mirjam van Rijn en twee speelsters van BV Hoofddorp hield Green Eagles het hoofd koel. Anouk vd Kooij (6) en Willeke Bruins (4) zorgden in deze laatste minuten samen voor 10 punten en zo liep GE weg van BV Hoofddorp. Na 40 minuten speeltijd stond er een mooi én verdiende teamoverwinning op het sheet: 51-59 voor Green Eagles.

Topscoorder deze wedstrijd was Willeke Bruins met 17 punten. De overige punten zijn gemaakt door: Mirjam 10, Renate 9, Anouk 9, Daisy 6, Fleur 4, Annemarie 3 en Suzanne 1.