Nare verre uitwedstrijd Heren 2

ALMERE – De verre uitwedstrijd in Almere werd om meerdere redenen geen succes. Almere lag iets verder weg dan gedacht waardoor er weinig tijd was voor een warming up. Een overijverige scheidsrechter liet merken dat hij er zin in had en floot in het eerste kwart ietwat te veel en zeker te veel in het nadeel van de Eagles. Periodestand 31-13.

Ook in het  in het 2e kwart werd het verschil groter. Het ging gelukkig iets minder snel. Twee 2 minuten voor de rust was de stand  46-18 waarna de laatste punten voor de Eagles waren. Ruststand 46-24

Halverwege het 3e kwart ontspoorde de wedstrijd. Het verschil was ondertussen niet groter geworden. De center van de thuisploeg raakte geïrriteerd en sloeg zijn tegenstander in het gezicht. Ondanks dat de scheidsrechter verklaarde het gezien te hebben werd de betreffende speler slechts bestraft met een onsportieve fout waar iedereen een diskwalificatie had verwacht. De Eaglesploeg was behoorlijk uit het veld geslagen en  Almere voerde het verschil op tot 72-35.

De laatste periode verliep enigszins gespannen maar er deden zich geen incidenten meer voor. De honderd puntengrens werd uiteindelijk niet bereikt  en de wedstrijd eindigde bij 96-49.

Richard Gestel en Samir Rezeika scoorden beide 11 punten.