Ruime nederlaag Meisjes Under 16

MAASSLUIS – Dit keer waren er 7 meiden die de eer van de combinatie Westland Stars/Green Eagles verdedigden tegen de jeugdige formatie van Katwijk.

Omdat de u14 en u18 ploeg eerder op de dag al hadden gespeeld en met de name de U18 ploeg erg onderbezet was hadden alle speelsters al een wedstrijd achter de kiezen. Dit was tijdens de wedstrijd dan ook goed zichtbaar.

Na een openingsscore van Naomi vd Meer waren het de Katwijkse meiden die de basket het beste konden vinden. Het resultaat van de eerste 10 minuten was uiteindelijk 6-18.

Met de lichtgeblesseerde Danica Iqnatovic in de ploeg werd er in de 2e periode meer gescoord. De productie was 2 keer zo groot als in het 1e kwart maar ook Grasshoppers scoorde meer. Ruststand 18-41.

In het begin van de 2e helft leken de bezoekers met oa 2 driepunters makkelijk weg te lopen van de thuisploeg.  Slordig balverlies waarbij de bal enkele keren simpel in de handen van een tegenstander werd gegooid leverde makkelijke scores op voor de Grasshoppers.

De pressingverdediging werd wel een enkele keer mooi uitgespeeld waardoor ook de gastvrouwen enkele simpele scores kon maken.

Het laatste kwart begon bij een 31-61 stand. Leila vd Beek eiste in de laatste 10 minuten een positieve hoofdrol op. Met stevige drives  naar de basket scoorde zij de eerste 7 punten. Gesteund door 4 punten van Gabriela Uitterlinden leverde een 11-0 run op waardoor de stand veranderde in 42-61. Een Katwijkse time out stelde orde op zaken en Grasshoppers domineerde vervolgens de laatste fase met een 46-74 eindstand tot gevolg.

Leila vd Beek scoorde totaal 15 punten. Ook Gabriela Uitterlinden kwam in de dubbele cijfers (10)