Jongens Under 18 sluit seizoen af

MAASSLUIS – De laatste wedstrijd van het seizoen tegen Goba,de uitwedstrijd werd al gespeelt met 6 spelers waarvan 2 bankspelers van U16,deze pot moesten we het doen met maar 5 spelers omdat Samir op uitwisseling was en U16 tegelijk een uitwedstrijd moesten spelen.

De dag ervoor hebben we lekker relaxed getraind,de jongens hadden zin om de laatste wedstrijd te spelen.

We begonnen niet scherp en vergaten om de plaatsen in de aanval op te vullen waardoor onze eerste tegen punt tegen uit een break kwam.De stand na 5 minuten was

1-7,dit was een vertekend beeld omdat we beter speelde maar de kansen die we kregen verzilverden we niet,het waren de give and go’s en backdoors die de kansen opleverde

maar omdat de de tegenstander goed helpside stond en een lengte overwicht had was het moeilijk onder de borden de rebounds te pakken.

De tegenstander bleef druk zetten op de aanval door de snijdende man te zoeken of de bal snel rond te passen en het vrije schot te nemen,en die vielen ook vaak goed.

we eindigen het eerste kwart met 6-19 stand.

Het tweede kwart zijn we in een 2-1-2 zone gaan staan om de tegenstander te stoppen dit gaat aan de 7e minuut heeft dit een goede werking,we pakken de verdedigende rebound goed en komen terug tot 14-21,de jongens worden wat vermoeid en omdat ze geen druk meer op de bal leggen en Goba goede schutters heeft krijgen we in 3 minuten 2 driepunters tegen en 2 schoten rondom de bucket tegen en loopt Goba 10 pnt uit.

In de aanval laten we de bal nu beter rond gaan en gaan meer zelfverzekerd naar het bord alleen lijkt er wel een deksel op te liggen. Rust 14-33.

In de rust  een wissel in de aanval aangebracht,Denzel als center en Daniel als forward, hierdoor creeren we wat meer dreiging in de aanval en Daniel pakt hierdoor lekker zijn drives vanaf de kop van de bucket. Ook proberen we een een zone press neer te zetten als we score hebben maar deze gaat niet altijd vlekkeloos zo nu en dan had de tegenstander er moeite mee en wilde gaan dribbelen en dan konden we de bal vast zetten maar na een time out van Goba werd de bal vakkundig door gepast waardoor het moeilijker werd.Eind derde kwart 25-49.

Het vierde kwart zal me nog lang heugen,na de 5e minuut kreeg Dave Voor de 2e maal kramp en werd uit voorzorg naar de bank gehaald zodat we nog met vier spelers stonden.Maar wat blijkt de Coach van Goba haalt ook zijn 5e man van het veld waardoor we 4 tegen 4 staan,een zeer sportief besluit van een sportief gezind team.

De wedstrijd is eigenlijk al gespeeld en de overige spelers maken er een leuke laatste paar minuten van, als ook Martijn met een enkel blessure uit valt wil Goba ook gewoon 3 tegen 3 spelen en hebben we nog 2 minuten en word het op een leuke manier uitgespeeld. 33-59 eind score.Lamar en Edo bedankt voor het fluiten.