Nieuws

“Hup Green Eagles”

MAASSLUIS – De prestaties van Dames 1 zijn ook niet onopgemerkt geweest bij de schrijvers van Hoopsjunk. Deze website bericht over het damesbasketball in Nederland en omstreken. Hieronder het bericht:

“Goed nieuws gister in de reageerpanelen van deze site. Green Eagles uit Maassluis probeert vanuit Rayon West de stap omhoog te maken.

Is dat nou zo’n groot nieuws? Ik vind het positief nieuws omdat de vereniging uit Maassluis niet direct een hele grote geschiedenis heeft als landelijke vereniging. Toch heeft men in Maassluis in Kelly Brugman een speelster voortgebracht die het tot het Nationaal damesteam gebracht heeft.

In 2003 was de aspirantenformatie (1988 generatie) in Den Dungen op het NK aldaar een sensatie, want het Den Helder van Daisy van de Beek kwam niet voorbij het Green Eagles dat in Linda van Oosten en Kelly Brugman de blikvangers kende. Uiteindelijk haalde Den Helder dan wel de finale , die men verloor van het toenmalige Perik Jumpers, maar de naam van Green Eagles was gemaakt.

In 2008 en 2009 maakte Green Eagles aan de hand van Roos Jordans en Jolien van Baalen zijn opwachting in Purmerend op het jaarlijkse paastoernooi. De ploeg wist met sterk teamspel en her en der individuele brille (of het nu het aanvallend werk was van Jordans, of de defensive stops van alles-stopper Renate Warffemius) indruk te maken en leuke uitslagen neer te zetten.

De afgelopen seizoenen speelt de ploeg steevast mee in de top van rayon west, en nu er de ambitie uitgesproken is om de stap omhoog te maken support ik de Groene Adelaren even op afstand, maar uit volle borst: De promotiedivisie wordt weer een stukje leuker als de formatie uit Maassluis erin slaagt promotie af te dwingen!”

Bron: http://hoopsjunk.wordpress.com/2013/04/27/hup-green-eagles/#more-8716

Comment here