Oud Junioren winnen in Maassluise zusterstad Hatvan

hatvanoudjuniorenHATVAN – Tijdens het hemelvaartsweekeinde ging een afvaardiging van MBV Green Eagles naar Hongarije. Op vrijdag 10 mei ging het team naar Hatvan, de zusterstad van Maassluis. Daar werd het team ontvangen door de loco-burgermeester Szinyei András in het gemeentehuis Hatvan. Daar werd na een korte speech een interview gehouden in de raadszaal voor de plaatselijke TV. Daarna volgde een rondleiding door Hatvan waar een stuk historie van de stad werd verteld. Na een wandeling in een zonnig Hatvan werd de sporthal bereikt. Daar stond het plaatselijke basketballteam al warm te lopen en dus werd er door het team snel omgekleed. Na handen geschud te hebben werd er fanatiek begonnen. Bij de ploeg uit Hongarije was het vooral de guard die het de Eagles moeilijk maakte. Bij de ploeg uit Maassluis kreeg Sarwin Soekhal de handen op elkaar met een mooie driepunter. Het eerste kwart werd afgesloten met een 16-19 voorsprong. Het tweede kwart waren het vooral de centers Thomas van Duffelen, Stefan Kraaijeveld en Richard Gestel die de punten voor Maassluis scoorden. Slotstuk was echter voor Wesley Duyvestein die van eigen helft er een driepunter er in gooide.
hatvanoudjunioren2Het derde kwart bleken de Eagles toch een stuk sterker te zijn dan de thuisploeg, een 19-6 kwartstand bracht de wedstrijd op een stand van 59-36. Ondanks dat winnen niet het belangrijkste was, wilden de Eagles dit toch graag. Want dit zou namelijk de eerste overwinning betekenen in de 11 jarige historie van de ‘oud-junioren’. Het laatste kwart was er een driepunter voor Marcel Vaissier, een NBA achtige lay-up van Jorrit Keijzer op aangeven van Ruben Kraaijeveld en scoorde Jeroen Derksen de laatste acht punten. Eindstand was 77-53 en was een mooie afsluiting van een prachtige en zeer gastvrije ontvangst door de mensen uit Hatvan. De Maassluise club heeft de mensen uit Hatvan van harte uitgenodigd om volgend jaar, tijdens het 400-jarige bestaan van Maassluis, een bezoek te brengen aan Maassluis.

De reportage van HatvanTV is rechts te zien of u kunt hier klikken.