Wedstrijdverslagen

Meisjes Under 14 wint bekerfinale

941888_628458737182954_446813907_nWADDINXVEEN – In het eerste jaar van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles is het de MU14 gelukt om de bekerfinale te winnen. Een knappe prestatie! Met 73-43 werd er afgerekend met BV Leiderdorp, die alleen in de eerste helft nog enigszins bij konden blijven. Maar de finale werd eigenlijk nooit spannend. Daarmee toonden de Stars/Eagles hun enorme groei als team dit seizoen overduidelijk aan.

Leiderdorp is een bekende tegenstander. Het was de miljoenmiljardste keer dat we tegen de ploeg aantraden dit seizoen. En in de loop der wedstrijden -die overigens allemaal gewonnen werden door de Stars/Eagles- sluipen er dan wat wederzijdse irritaties in. Het was heel verleidelijk om je dan als team te laten meevoeren in de emoties en oude vetes die daar bij komen kijken. De eerste opdracht was dan ook simpel: hou het professioneel, geen paniek, richt je op je eigen spel en zorg dat je fanatieker bent dan de tegenstander. De 9-2 opening van de MU14 laat zien dat ze de boodschap begrepen hadden.
Hoewel Leiderdorp beschikt over een paar uitstekende speelsters, werden de aanvallen van het team door de Westland/Maassluisse verdediging goed gepareerd. Inside de boel dicht houden en die goede tegenstander dwingen tot lastige schoten. Aan de andere kant, in de aanval, was het zaak om veel ruimte te houden voor drives en als dat niet lukte over te gaan op de diverse plays. Ook op dit tactisch niveau voerden de Stars/Eagles de opdrachten als team vrijwel de hele wedstrijd uitstekend uit.
De vele steals (10 als team), fast breaks en drives naar de basket zorgde dat de wedstrijd ook voor de vele meegereisde toeschouwers vermakelijk was om te zien. Bovendien domineerden de Stars/Eagles in de rebound (24 aanvallend, 23 verdedigend, en dat kwam omdat Leiderdorp nu eenmaal minder schoten richting de basket kreeg, dus er viel minder te rebounden). De tegenstander kreeg er daardoor eigenlijk nooit een kans om er een wedstrijd van te maken. En dat is professioneel je eigen spel spelen zonder je te laten afleiden door publiek, scheidsrechter of tegenstander. Niet zeiken, door de pijntjes en de klappen heen spelen en gewoon gaan. Mooi om te zien!
Nog mooier om te zien: hoe dit team samenwerkt om een project als een bekerfinale met elkaar tot een succes te maken. Iedereen speelde haar rol uitstekend en in dienst van het team. Eva pakt 14 rebounds, Manon grijpt 5 steals, Josje bedient de scorers met 5 prachtige assists, Emmely en Nienke zorgen voor net dat extra beetje druk in de verdediging waardoor de anderen de steal kunnen pakken en Gabriella (24 pt), Eugenie (16 pt) en Leila (14 pt) worden constant door het team in stelling gebracht om de punten er in te gooien. En het mooie is, de volgende wedstrijd liggen deze verhoudingen weer anders. Waarom? Omdat er als een team gespeeld wordt, men elkaar de spotlight gunt en iedereen snapt dat elke score het resultaat is van een proces waarbij vijf speelsters hard verdedigen, vrij lopen, screenen en passen. Ongeacht wie er in het veld staat en ongeacht wie de bal er uiteindelijk in gooit. Een team dat dit principe snapt, is een heel goed team. En Westland Stars/Green Eagles bewijst met deze bekerfinale een heel goed team te zijn.
Statistieken:
De belangrijkste statistiek: als team werd er gewonnen met 73-43.
Josje: 5 punten, 5 assists, 6 rebounds
Emmely: 1 punt, 4 rebounds
Nienke: 1 assist
Leila: 14 punten, 2 assists, 1 steal, 2 rebounds
Eva: 5 punten, 1 assist, 1 steal, 1 block, 14 rebounds
Eugenie: 16 punten, 2 assists, 3 steals, 7 rebounds, 1 bloedneus
Manon: 8 punten, 3 assists, 5 steals, 9 rebounds
Gabriella: 24 punten, 1 assist, 5 rebounds

Comment here