Eerste herenteam boekt zege in eerste competitiewedstrijd

MAASSLUIS – Het eerste herenteam van Green Eagles is de competitie goed begonnen. De Eagles komen ook dit jaar uit in de hoogste regionale klasse (1e klasse Rayon).  De kern van de selectie is ten opzichte van vorig seizoen niet veranderd. Met de komst van Danny Murray en Elko van Oosten is het team vooral in de breedte versterkt. De trainer/coach dit jaar is oude bekende Robert Brandon. In een sterke poule met de final four favorieten MSV en Binnenland moeten de Eagles zich staande houden tegen SBU, Utrecht Bulls en BS Leiden. De laatst genoemde was de tegenstander van de Eagles in de beker vorige week. Toen werd in het derde kwart de wedstrijd weggeven en verloren de Eagles met drie punten. Deze keer waren het echter de Eagles die de winst pakten. De Eagles begonnen, ondanks een rommelige warming up, sterk aan de wedstrijd. Met 11 punten van Laurens Don en 9 punten van Stefan Kraaijeveld was het duidelijk dat de kracht van de Eagles onder de borden lag. Het eerste kwart werd dan ook met een 24-18 voorsprong afgesloten. Het tweede kwart waren de teams aan elkaar gewaagt en ontsprong er een echte wedstrijd met een hoge intensiteit. In de tweede helft was het Leiden wat het beste uit de startblokken kwam. Net zoals in de bekerwedstrijd kwam Leiden terug en kwam voor het eerst op voorsprong in de 5e minuut (46-44).  Aan het einde van het derde kwart kwamen de Eagles weer terug in de wedstrijd, mede dankzij een domme Technische Fout aan de zijde van Leiden, tot 55-55. In het laatste kwart kwam Leiden in de personele problemen door het hoge aantal persoonlijke fouten. De Eagles maakten hier gretig gebruik van door vele drives naar het bord te pakken. Hierdoor kwamen de Eagles veelvoudig op de vrije worpen lijn terecht en wist zo steeds verder uit te lopen naar een eindstand van 81-68. Topscoorder deze wedstrijd was Laurens Don met 26 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart en Stefan Kraaijeveld met beide 16 punten. Kersverse vader Marcel Vaissier schoot met scherp en voegde met drie driepunters en een vrije worp 10 punten toe.