Nieuws

Voorspelling speelweekend 28/29 september

MAASSLUIS – Komend weekend 2 vroege uitwedstrijden op zaterdag en een uitwedstrijd op zondag. Daarnaast twee volle rondes in de Wethouder Smithal op de zaterdagavond.

Onder 12-2 en Heren 4 trappen het weekend af met een uitwedstrijd. Voor beide teams de eerste wedstrijd van het seizoen. Onder 12-2 is een mix team met jongens en meiden en na een aantal trainingen mogen zij nu laten zien of het samenspel in de wedstrijd al beetje zichtbaar zal zijn. Aangezien ik zelf de coach ben voorspel ik uiteraard een overwinning! (+12)

Heren 4 reist af naar Leerdam voor hun openingswedstrijd. Na het warmdraaien in het vorige seizoen verwacht ik, mits de heren het vrijdagavond een beetje rustig houden, wel een uitoverwinning (+10)

In de Wethouder Smithal moeten de Meiden Onder 16 het opnemen tegen een zware tegenstander, te weten Landslake Lions. Na de uitwedstrijd tegen DAS en een week hard trainen zal een overwinning lastig worden. Toch verwacht ik dat de dames goed tegenstand zullen bieden! (-25)

Jongens Onder 18 kent een rommelig begin van de competitie. Blessures en problemen met het vinden van een trainingslocatie voor de tweede training is geen optimale voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarnaast is het een nog jong team welke wel talent hebben. Een voorspelling over de uitslag tegen Oegstgeest is lastig te geven, maar ik voorspel toch een kleine overwinning. (+5)

Het nieuwe Heren 2 team heeft naar mijn mening vorige week een knappe prestatie neergezet door in en tegen Almere tijdens hun eerste wedstrijd in het Rayon slecht een kleine nederlaag te hebben geleden. Binnenland Heren 3 is echter van een ander niveau. Een overwinning zal daarom ook lastig worden, maar met veel inzet en energie moeten de Heren toch lang goed tegenstand kunnen bieden. Winst levert de Heren een rondje in het clubhuis op! (-20)

Na vorig jaar 4 heren teams te hebben (en uiteraard onze trainende mannen van Heren X) zijn er dit jaar maar liefst 5 spelende Heren teams. Dit Heren 5 team bestaat uit veel spelers van het Heren 3 team van vorig seizoen. Na een succesvol trainingskamp, diverse oefenwedstrijden, fanatieke trainingen en diverse te spelen aanvals- en verdedigingsspellen kan het niet anders of de eerste wedstrijd moet worden gewonnen.(+45)

Dames 2 wist het vorige week niet te redden tegen Cady ’73. Vooral aanvallend kwamen de meiden te kort en werd er in het tweede kwart helemaal niet gescoord. Tegen Springers hebben de dames een week later gelukkig thuis de kans om te laten zien dat zij wel degelijk over aanvallende kwaliteiten bezitten. Mits het team compleet is inclusief de bankspeelsters uit Dames 1 ga ik voor een thuisoverwinning! (+8)

De laatste thuiswedstrijd is ook gelijk de eerste wedstrijd ooit voor veel van de Jongens Onder 18-2 spelers. Vorig seizoen hebben zij onder leiding van Marco Hoogendoorn getraind en dit jaar gaan de mannen het dan ook in de competitie proberen. Een nieuw team met voor mij ook veel nieuwe en onbekende namen. Een voorspelling is daarom lastig, dus houden we het op een stunt van de heren en dus een overwinning tegen Silvertown Lions. (+4)

Zondag speelt Jongens Onder 14 hun eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen Rotterdam Basketball. De coaches Jan Dirk Renes en Frank Spaans zijn druk bezig om dit team met veel jongens die vorig jaar nog in de Onder 12 leeftijd speelden klaar te stomen voor een nieuw seizoen, met hogere baskets, grote bal en grotere tegenstanders. Zondag wedstrijden zijn altijd onvoorspelbaar, dus aan een uitslag ga ik mij dan ook niet wagen.