Wedstrijdverslagen

Begin nekt Under 18 bij seizoensstart

Een stap verder en hogerMAASSLUIS -Na vorig jaar veel gewonnen te hebben als onder 16 team in de 3e klasse,is dit team samengevoegd met de spelers van U18 van vorig seizoen, en nu spelend in de 2e klasse .De meesten zijn nog aan de jonge kant maar met genoeg talent en inzet kan je een heel eind komen.
Het belangrijkste komend seizoen zal zijn, het leren spelen met meer weerstand en te groeien als individuele speler en team.
De ontwikkeling gaat dus voor,maar als de winst voor het pakken ligt zullen we er zeker voor gaan !
Na een rommelige trainings periode en eigenlijk nog nooit als volledig team getraind te hebben,was zaterdag avond het begin.

We hebben op een aanvals opzet getraind maar dat liep de eerste 2 kwarten erg stroef,De tegenstander ging in een zone staan en we moesten anders gaan spelen maar daar hadden we meer tijd voor nodig dan de 1minuut in een time out, dus was het coachen met wat we in het veld zagen.
Doordat de tegenstander weining ruimte weg gaf in de bucket en wij toch de drives pakten waren er veel fouten van hun kant omdat ze naar veel ballen sloegen om voor shot block te gaan,dat een enkele keer lukte, de vrijeworpen die wij er voor kregen benutten we eigenlijk te slecht met maar 2 uit 8 rake schoten, een 8-17 1e kwart stand was het dus alle zeilen bijzetten.

De guard van de tegenstander had duidelijk op een hoger niveau gespeeld en telkens als het team hem zo goed als afgestopt had vond hij toch een gaatje om te scoren,veelal tussen twee mensen door of via de baseline die we net niet goed afsloten.
Het tweede kwart kwam de tegenstander te gemakkelijk door de defensie heen en was het even kijken hoe dit middels wissels beter neegezet kon worden.
De center van de tegenstander was erg lang maar niet erg bal vast/vaardig in bucket, na een time out waar we even de nadruk op de helpside en de verdediging legden, had de center het beduidend moeilijker omdat Roy sterk de center wist te verdedigen en de rest van het team in de help side stond. 14-28 de rust stand.

In de pauze hebben we in de kleedkamer een andere aanvals benadering gekozen, wat meer ruimte en snelheid zou moeten
brengen.Na even aarzelen ging de aanval eigenlijk beter lopen en kwamen we beter in ons spel en zag je de koppies van de jongens weer omhoog gaan en het vertrouwen kwam terug. Koen die nog een gevoelige enkel heeft werd in het derde kwart gespaard om toch zoveel mogelijk die enkel te ontzien.
Langzaam zag je het team puntje voor puntje terug kruipen en stond het aan het einde van het derde kwart nog maar 8 pnt achter.
In het laatste kwart bleven de jongens druk op de verdediging van Oegstgeest geven,als dat in scores word uitgedrukt kan het nog een spannende wedstrijd worden…,Martijn gooide er gelijk twee vrijworpen in, maar in de verdediging werd men door het harde
werken moe en stapten we te laat uit bij de guards van Oegstgeest en die schoten vielen veelal goed,dus het gaatje van 8/10 pnt bleef staan, in de aanval zochten we de weg naar de basket voordurend wat ook 10x vrijworpen op leverde, maar ook hier maar 3 rake schoten van de 10. Dan kom je niet dichterbij de tegenstander.

Ondanks het harde werken van iedereen werd het een eindstand van 51- 61 voor Oegstgeest,de wedstrijd werd dus in de eerste helft
verloren.We zullen de aanvals opzet gaan veranderen want als je de kwart standen ziet.
8-17/ 6-11/ 21-15 en 16-18 moet ik toch concluderen dat het een spannende wedstrijd word de volgende keer.
En de vrijeworpen moeten beter raak geschoten worden want met 6 rakeschoten uit 21 is wel weining, zeker gezien de eindstand had je theoretisch de wedstrijd nog kunnen winnen.
Beau 4 pnt, Tom 4 pnt (0/3 ft),Dave 2 pnt (0/1ft),Martijn 15 pnt (3/4 ft),Roy 4 pnt,Jimmy 9 pnt (1/2 ft), Koen 1 pnt (1/7 ft!!) en
Yorel 1 pnt (1/3 ft)