Nieuws

Terugblik 28/29 september

MAASSLUIS – Dat voorspellen van uitslagen aan het begin van het seizoen lastig is bleek uit mijn voorspellingen van de afgelopen speelronde.

Als coach van Onder 12-2 kon ik uiteraard geen nederlaag voorspellen. De eerste wedstrijd van dit team en voor sommige zelfs de eerste basketballwedstrijd ooit leverde helaas geen winst op maar liet wel zien dat het met nog wat meer trainen wel goed gaat komen. Al bij vlagen leuk samenspel, goed verdedigen en met veel enthouiasme werd er uiteindelijk met 5 punten verloren. De winst die ik voorspelt had gaat er echt nog wel komen!

Heren 4 moest ’s ochtends spelen en dan nog wel uit tegen Leerdam. Of de heren toch stiekem waren wezen stappen weet ik niet, maar de verwachte overwinning werd helaas niet behaald in een naar ik begreep rommelige wedstrijd.

Van de 6 teams die in de Wethouder Smithal speelden wist alleen Heren 5 te winnen. In de eerste ronde moest Heren 2 aantreden tegen Binnenland. Mijn voorspelling had de Heren op scherp gezet maar mocht helaas niet resulteren in een overwinning. Wel laat dit team zien dat door iets minder slordige fouten en nog iets meer wennen aan het hogere niveau er dit seizoen nog wel wedstrijden gewonnen moeten kunnen worden.

Het beeld van de Meisjes onder 16 wedstrijd was eigenlijk hetzelfde als de week ervoor uit bij DAS. De meiden gingen in het begin goed mee met het spel van de tegenstander maar wisten dit helaas niet vol te houden.

Jongens Onder 18 had ik al aangegeven in mijn voorspelling had een rommelige start van het seizoen door o.a. blessures. De overwinning die ik had voorspeld was daarom wat gewaagd en ook het zelf fluiten van de wedstrijd om daardoor misschien mijn voorspelling te laten uitkomen werkte uiteindelijk niet. Dat de heren de wedstrijd hadden kunnen winnen blijkt wel uit het verslag van de coach elders op de site. Met 6 uit 21 vrijeworpen vraag je je af wie die gasten vorig jaar training heeft gegeven.

Bij Jongens Onder 18-2 zat een stunt er dan wel niet in, van wat ik gehoord heb hebben de heren ondanks de nederlaag een goede pot gespeeld en zeker gezien feit dat dit voor de meeste hun eerste wedstrijd was!

Dames 2 was zonder de bankspeelsters van D1 en dus met 7 dames. Aangezien de beide coaches aan het schitteren waren op het veld ernaast deden de meiden het coachen zelf. De wedstrijd ging gelijk op en na haar debuut van vorige week wist Gabriela deze wedstrijd zelfs 2 keer te scoren! De overwinning werd uiteindelijk niet gehaald, maar gezien de omstandigheden een prima wedstrijd van de Dames.

Heren 5 heeft na de intensieve voorbereidingen laten zien dat het verdedigend wel goed zit. De tegenstander was al bijna wanhopig toen zij na minuten gespeeld te hebben nog steeds maar niet wisten te scoren tegen de strakke verdediging van Heren 5. Dat Heren 5 zelf ook in de 1e minuten niet tot scoren kwam was een kleine domper te noemen. Echter na wat aanmoedigingen van het fanatieke publiek begonnen de heren te scoren en liepen al snel 10 punten uit. De rest van de wedstrijd ging het spel op en neer en na een spannende slotfase wisten de heren uiteindelijk de 1e overwinning van het seizoen in de wacht te slepen! De ruim voorspelde overwinning werd helaas niet behaald, maar winst is winst!

Wedstrijden op zondag, zijn wedstrijden op zondag, niet te voorspellen en daarom ook geen terugblik van Jongens Onder 14.

Zondag was er ook nog een oefenwedstrijd van Dames 1. Een week voor hun debuut in de eredivisie werd er een oefenwedstrijd in de Wethouder Smithal gespeeld tegen Amazone van coach Jan Koek. De wedstrijd werd met paar punten verloren, maar daar zijn het oefenwedstrijden voor. Nog weekje hard trainen en dan staat zondag de 1e wedstrijd op het programma thuis tegen DAS uit Delft.

De vooruitblik voor komend weekend volgt as donderdag!