Nieuws

Voorspellingen 5/6 oktober 2013

MAASSLUIS- Dit weekend zal de historie ingaan als het eerste weekend in het bestaan van de MBV Green Eagles dat een eredivisie wedstrijd gespeeld zal gaan worden. Maar uiteraard zijn er nog diverse andere wedstrijden. Hoogste tijd dus voor de wekelijkse voorspellingen!

Heren 1 treedt thuis aan tegen Binnenland 2. Dit team wist vorig weekend van Leiden te winnen, een team welke Heren 1 in hun eerste wedstrijd ook wisten te verslaan. Ik verwacht dan ook een spannende wedstrijd met uiteindelijk winst voor ons Heren 1 (+10)

Heren 2 krijgt de moeilijkste tegenstander van de poule op bezoek in de Wethouder Smithal. Punch versloeg Almere vorige week met een punt of 60 en dus zal het een zware opgave worden voor Heren 2 om deze wedstrijd te winnen. Een verschil minder dan 30 punten zou een uitstekende prestatie van de heren zijn.

Voor Heren 3 begint dit weekend de competitie en ze mogen gelijk uit naar Flush. Met alle ervaring aanwezig in het team verwacht ik een ijzersterke start van het seizoen en voorspel dan ook een overwinning! (+10)

Dames 1 begint na een lange voorbereiding aan hun avontuur in de eredivisie. De dames zijn er klaar voor, de club is er klaar voor, het publiek zal in grote getalen aanwezig zijn, dus als de dames de zenuwen in bedwang weten te houden en gewoon hun eigen spel spelen staat niks een debuut met een overwinning in de eredivisie in de weg! Met DAS treffen zij een team met al eredivisie ervaring en tevens een ex-eagle lid Kelly Brugman die haar rentree zal maken in de Wethouder Smithal. Ik zet hoog in en voorspel een overwinning (+5)

Dames 2 heeft na 2 wedstrijden nog geen overwinning, maar zijn in beide wedstrijd ook zeker niet weggespeeld. Probleem bij dit team is toch beetje de opkomst bij de trainingen en wedstrijden en de aanwezigheid van de bankspeelster van Dames 1. Dit alles maakt het voor de voorspeller lastig om hier een goede voorspelling voor te geven. Tegenstander Red Stars wist niet te winnen van Cady zou daarom dus te pakken moeten zijn. Als er een volwaardig team aanwezig is ga ik uit van de 1e overwinning van het seizoen. (+10)

JU18-1 is de competitie weliswaar met een nederlaag begonnen, maar het spel wat zeker niet slecht. Na een week hard trainen moeten de heren aantreden tegen Squirrels. Voor dit team is het de 1e wedstrijd van het seizoen en dus lastig om de tegenstander in te schatten. Uitgaande van de kwaliteiten die ons team heeft voorspel ik een overwinning, mits er beter vrije worpen genomen worden! (+15)

JU18-2 krijgt Waterdragers op bezoek. In de eerste wedstrijd kwam het team wat lastig tot scoren. Ik denk dat Waterdragers, die hun 1e wedstrijd in een bloedstollende wedstrijd met 1 punt wisten te winnen, net een maatje te groot zal zijn. De uitslag vind ik eigenlijk ook niet van belang, ik voorspel dat ook geen overwinning of nederlaag, maar zet in op 40 gemaakte punten door ons team!

JU16 speelt een uitwedstrijd tegen de Flax Field Fighters. Voor beide teams de 1e wedstrijd van het seizoen in een poule waar Cady heeft laten zien een productief team te hebben. Hoe de verhoudingen tussen ons team en FFF zijn weet ik niet, maar afgaande op de dinsdagtraining zet ik in op een overwinning (+15)

MU16 komt wederom bij Lokomotief een ex-eagle speelster tegen. Tegen DAS overkwam dit de meiden ook al en waren zij naar mijn mening wel heel erg lief voor een ex-teamgenoot. De afgelopen 2 wedstrijden begonnen de meiden goed maar konden zij dit helaas niet de hele wedstrijd volhouden. Lokomotief is de competitie goed begonnen met 2 overwinning en op basis daarvan voorspel ik toch een verlieswedstrijd voor onze meiden (-19)

JU14 begon helaas met een ruime nederlaag aan de competitie. Zo’n start is uiteraard nooit goed voor het moraal en toch moeten de mannen de knop omzetten en er weer vol tegenaan. In hun poule zit duidelijk een groot verschil tussen de teams, gezien de andere wedstrijd die in dezelfde poule werd gespeeld met een uitslag van ruim 60 punten verschil. Wat tegenstander Klipperstars voor resultaat had in hun eerste wedstrijd is helaas niet op de site zichtbaar. Ik voorspel een verlies voor de jongens, hoewel ik na vorige week ze zeker een overwinning gun! (-24)

JU12-1 is een team met veel al wat langer basketballende jongens en meiden. Na een wisselvallig vorig seizoen vind ik dat dit team zeker potentie heeft om een goede pot neer te zetten. Tegenstander Leiden begon de competitie met een ruime overwinning en zullen dus vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Voor ons team de uitdaging ze met beide benen op de grond te zetten en dus ga ik voor een overwinning! (+7)

JU12-2 wist de tegenstander vorige week op 25 punten te houden. Helaas scoorde ze zelf maar 20 punten en was er dus een klein verlies tijdens de eerste wedstrijd. Ondanks dat de coach vond dat er nog wat veel gedribbeld werd waren er ook vele positieve punten zichtbaar tijdens deze wedstrijd! Tegenstander Flush wist in hun wedstrijd slechts 2 puntjes meer te scoren dan ons eigen team. Ik voorspel dan toch weer een overwinning van dit team waarbij gezien de statistieke (weliswaar na 1 speelronde) een lage score verwacht kan worden. Met een lage score voorspel ik met + 4 dan ook een ruime overwinning!