Meisjes onder 16 speelt lange tijd goed tegen titelkandidaat.

MAASSLUIS – In de 2e competitiewedstrijd hebben de meisjes van U16 een groot gedeelte goed tegenstand geboden tegen het sterke Landslake Lions. Het meisjesteam van de landskampioen bij de dames kwam met 8 snelle en relatief kleine meiden naar Maassluis. In het 1e kwart speelden de “Green Stars” een prima wedstrijd. Het lengteoverwicht van de Westland Stars meiden Anysa Moelker en Eva Kerkhoven werd weliswaar nog niet helemaal goed gebruikt maar naast  5 punten van Leila vd Beek kwamen er nog 4 meiden in dit kwart tot scoren. Bovendien zat de verdediging goed dicht. Vervelend was alleen dat de goed spelende Manon Brouwer al snel tegen 2 persoonlijke fouten opliep en uit voorzorg naar de kant moest worden gehaald.  De Lions zagen mede hierdoor kans,  om nog voor de 1e pauze, een 13-10 achterstand om te zetten in een 13-15 voorsprong. In het 2e kwart nam de thuisploeg weer het initiatief. Gabriela Uitterlinden en Emmely vd Meer gaven hun ploeg weer een voorsprong (17-15) en tot 28-27 bleven de Eagles/Stars aan de goede kant van de score. Een onverwachte zoneverdediging van de bezoekers zaaide in de laatste 2 minuten voor de pauze onrust bij de Green Eagles/Westland Stars combinatie. Toen er in de verdediging ook nog enkele fouten werden gemaakt was een ruime achterstand bij rust helaas toch weer een feit (28-35) Na de pauze waren de Eagles nog niet bekomen van de klap. Aanvallend werd er weinig meer gecreeerd. Verdedigend bleef het redelijk dicht maar omdat alleen Anysa Moelker 3 punten scoorde liep het verschil op tot 31-49 met nog 10 minuten te gaan. In de laatste periode was de achterstand al snel 26 punten (31-57). Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Bij de thuisploeg  liet Emmely v d Meer nog enkele mooie scores aantekenen maar dichterbij de ploeg uit Landsmeer kwam men niet. Eindstand 44-72. Anysa Moelker scoorde vandaag 9 punten. Emmely vd Meer 8

MU14- Lokomotief

Met 10 meiden, waaronder de debuterende Fatma Dutar en Randa Basheer, begonnen de meisjes in hun eigen Westlandhal aan de wedstrijd tegen het sterke Lokomotief.  Tot de 6e minuut in het 1e kwart bleef de ploeg van coach Judith vd Linden aan de positieve kant van de score (10-9). Aangetekend moet wel worden dat alle punten tot op dit moment werden gescoord door Manon Brouwer. Deze sterke spelverdeelster mocht echter niet de hele wedstrijd spelen want afgezien dat er voor haar nog een wedstrijd met u16 op het programma stond is het streven er naar om ook de nieuwe meisjes zich te laten ontwikkelen. Na een 12-17 achterstand uit het 1e kwart kwamen ook in de 2e periode alle 10 de blauwhemden in het veld. Aanvallend was het nu Josje Ruinard (ook spelend in u16) die de punten moest maken. Er werd door iedereen hard gewerkt maar de tegenstander was te sterk hetgeen resulteerde in een 17-35 ruststand. Na de pauze ontspon zich een leuke 3e periode waarin meer  meiden tot scoren kwamen. Ook Fatma Dutar luisterde haar debuut op met 2 punten en het 3e kwart werd zelfs met 17-14 gewonnen.   In de afsluitende periode waren de Westland Stars/ Green Eagles duidelijk vermoeid. Lokomotief  liep, onder enthousiasme van de meegereisde supporters, weg tot een 40-77 eindstand. Manon Brouwer scoorde in deze wedstrijd 23 punten, Josje Ruinard 11.