Nieuws

Terugblik 5/6 oktober 2013

MAASSLUIS- Deze ronde had ik slecht 2 van de 11 voorspellingen goed en 1 uitslag wacht ik nog op. Oftewel het voorspellen van afgelopen speelweekend was niet best, evenals helaas de meeste uitslagen.

Heren 1 speelde thuis tegen Binnenland en begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en ik dacht dan ook direct een goede voorspelling binnen te slepen. Helaas wisten de heren de voorsprong niet vast te houden en kwam in de 2e helft van de wedstrijd Binnenland opstomen. Uiteindelijk was het geen winst maar een verlies partij met 4 punten. Mijn voorstelling van +10 was zeker haalbaar geweest!

Heren 2 moest het opnemen tegen Punch 2, de lastigste tegenstander uit hun poule. Een nederlaag was dan ook wel te verwachten en ik had in mijn voorspelling aangegeven dat een nederlaag met 30 punten een knappe prestatie zou zijn. Uiteindelijk veel de nederlaag iets groter uit, te weten 50 punten. Opgetekend moet worden dat de heren in het 1e en 2e kwart goed tegenstand wisten te bieden en een fanatieke pot basketbal lieten zien!

Heren 3 had wat aanvulling van andere leden bij de wedstrijd tegen Flush, ik was hier duidelijk wat te enthousiast met mijn voorspelling, maar het was dan ook de 1e wedstrijd van het seizoen. De overwinning met +10 werd helaas een nederlaag met -40. Wat ik begrijp was het ondanks het verlies toch een leuke pot basketbal.

Dames 1 speelde hun eerste wedstrijd in de eredivisie tegen Das uit Delft. In een drukke, sfeervolle Wethouder Smithal hadden de dames hun zenuwen prima onder controle waardoor het tot het einde aan toe een echte wedstrijd was. Een stunt zat er dan wel niet in, de dames en de gehele vereniging hebben hun visitekaartje meer dan afgegeven! De wedstrijd ging uiteindelijk verloren met 12 punten.

Dames 2 had alle kansen op de overwinning, maar het nog weinig met elkaar getraind en gespeeld hebben en het sparen van wat dames voor de dames 1 wedstrijd resulteerde uiteindelijk in een nederlaag met 11 punten. Het grote probleem ligt bij het scorend vermogen van de dames. Als dit team compleet is en elkaar wat beter weten te vinden komen er zeker nog overwinningen!

JU18-1 was met 6 man tegen 12 spelers bij de tegenstander. Dat winnen dan moeilijk wordt is te begrijpen, toch zat ik er met de voorspelling wel heel ver naast! Of de vrije worpen beter genomen werden dan de vorige wedstrijd weet ik nog niet, dat zou dan ondanks de nederlaag met 70 punten nog gezien kunnen worden als een klein pluspuntje. Belangrijker is dat alle spelers gewoon aanwezig zijn! Dan is het voor de voorspellingen ook wat makkelijker namelijk.

JU18-2 had ik helemaal goed!!! En nog belangrijker, de heren speelde een superleuke wedstrijd! Deze ging uiteindelijk met 47-41 verloren, maar mijn voorspelling dat de heren de 40 punten grens zouden halen kwam uit! Plus puntje voor het team en voor de voorspeller dus!

JU16 laat ons nog even in spanning over wat de heren gedaan hebben! Update volgt!

MU16 speelde tegen Lokomotief. In mijn voorspelling gaf ik al aan de zij de eerste 2 wedstrijden hadden gewonnen en dat het dus een lastige pot voor de meiden zou zijn. Het verlies van 19 punten zoals ik dacht werd uiteindelijk een verlies met 34 punten.

JU14 maakt een lastig seizoen mee, wat weinig jongens op de training en vorige week een afstraffing tijdens de 1e competitiewedstrijd. Afgelopen weekend helaas wederom een nederlaag, echter niet zo’n grote als de week ervoor. Uw voorspeller had het verlies en het aantal punten goed bij deze wedstrijd!

JU12-1 had ik ingeschat op een zege en die is er ook gekomen. Dat de zege zo groot zou zijn had ik nou net weer niet gedacht, maar des te knapper is de prestatie van dit team. de voorspelde +7 werd uiteindelijk +50!

JU12-2 moest de tweede wedstrijd van het seizoen spelen tegen Flush. Door late afzeggingen waren er helaas maar 6 spelers, maar die hebben op het grote veld bij Flush laten zien dat het met de conditie bij de heren wel goed zit! De overwinning met +4 werd uiteindelijk helaas een verlies met -35. Echter wisten de heren in de eerste wedstrijd maar 20 punten te maken, deze wedstrijd stonden er al 31 punten op het bord!