Lokomotief Rijswijk – Green Eagles MU16

RIJSWIJK- In de 3e wedstrijd van de competitie was er opnieuw verlies voor het meisjesteam onder 16 jaar. Ditmaal was het nog ongeslagen Lokomotief in Rijswijk te sterk. De Rijswijkse formatie heeft zich sinds vorig jaar oa versterkt met de Maassluise gezusters Overman van wie alleen Eugenie in deze wedstrijd mee deed. Nadat de combinatieploeg van de Green Eagles en de Westland Stars de score dmv Eva  Kerkhoven had geopend stond er toch al snel een 6-2 achterstand op het scorebord. De bezoekers kwamen hierna , ondanks de pressie, toch tot goede aanvallen en door scores van Anysa Moelker, Leila vd Beek en Manon Brouwer was de stand na 5 minuten spel weer gelijk (8-8). Enkele persoonlijke fouten bracht al snel speelsters in foutenlast waarvan Eva Kerkhoven het grootste slachtoffer was. Zij had na 10 minuten spelen al 3 kruisjes achter haar naam en nam plaats op de spelersbank. Met name het ontstane lengte te kort zorgde voor een 22-10 achterstand na het 1e kwart. In de 2e periode werd de verdediging iets veranderd en de gastvrouwen hadden tijd nodig om zich aan te passen. De eerste punten  waren weer voor de Eagles/Stars met Josje Ruinard en Emmely vd Meer in de uitvoering. Na 6 minuten was de achterstand teruggebracht tot 26-19. Ook Leila vd Beek had ondertussen met 3 persoonlijke fouten plaats genomen op de bank en Lokomotief kreeg meer vat op de westlandse verdediging. Met nog 1 minuut te spelen voor de rust was het verschil al weer opgelopen tot 36-19 waarna de Eagles zich terug vochten tot een 36-24 ruststand met oa een slotscore van Gabriela Uitterlinden. Tot 40-30 bleef het verschil in de 2e helft rond de 10 punten. Een slordige fase hierna deed de “Green Stars” in een time-out vluchten bij 46-30. Ook hierna bleef het spel slordig en werden oude fouten gemaakt. Bij 56-32 werd de 3e periode afgesloten. Het zijn bij deze jonge ploeg  vooral deze wedstrijdfases, waarin de tegenstander in 5 minuten een 16-2 run kan plaatsen, die het grote verschil in een wedstrijd maken. In de laatste periode was het Josje Ruinard die met 2 scores de aandacht op zich vestigde en de stand op 56-36 bracht.  Ook nu weer was er een 15-0 run voor de tegenstander. In deze fase kwam de ploeg enkele tegenslagen (5 fouten voor Leila vd Beek en het tijdelijk geblesseerd uitvallen van aanjaagster Manon Brouwer) niet goed te boven. In de slotfase vond Eva Kerkhoven, ook van de vrije worp lijn!, nog de basket en de wedstrijd eindigde in 73-39. Wederom een ruime nederlaag voor de westlandse formatie maar wederom met sterke positieve punten. Bovendien speelden de meiden vandaag tegen een nog ongeslagen formatie. De punten waren weer goed verdeeld bij de Green Stars met oa 9 punten van Anysa Moelker, 8 van Eva Kerkhoven en  Gabriela Uitterlinden 7. Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen het ook sterke Rotterdam Basketbal.