Wedstrijdverslagen

Gebrek aan mankracht nekt Under 18

BERKEL & RODENRIJS – Na de wedstrijd van vorige week was ik hoopvol gestemd,die wedstrijd was met 10 pnt verloren maar met de winst in de tweede helft had ik wel het idee dat we er beter voor zouden staan. De aanval hebben we aangepast en er goed mee geoefend,dus dat zit wel snor. Maar als je 2 dgn voor de wedstrijd 3 afmeldingen krijgt,en met nog met 2 geblesseerden zit zakt de moed je weer in je schoenen en sta je 2 dgn voor de wedstrijd maar met 4 mensen.Dus ga je vragen of  U 16 Yorel kan missen,en Daniel kon gelukkig ook mee maar die moest die avond ook nog een thuis wedstrijd spelen. Bij binnenkomst van de zaal in Berkel zagen we de dat tegenstander met 12 man warm liep,dus we wisten dat de dat het een slijtage slag zou worden als je zelf maar met 6 man bent. De eerste 2/3 minuten zag je dat de aanval iets onwennig liep,maar de tegenstander vocht voor elke bal en hadden een “over mijn lijk” mentaliteit. Squirrels stond goed te verdedigen en betwisste elke bal,waar wij in de verdediging lief stonden te zijn. Aanvallend liep het lekker bij Squirrels, waar wij nog onwenning waren werd onze bal onder druk gezet, via een time out uitgelegd dat aan de kant van de bal een screen gegeven moet worden om daarna verder te bouwen. Wat Squirrels goed deed was na het een paar puntjes los te zijn direct door te schakelen naar een press, weer een time out genomen,Bal door het midden en niet langs de zijlijn, zorg voor een zijpass en een lange man in het midden voor een tweede afspeel mogelijkheid was het advies. We kwamen nu makkelijker door de press heen maar lieten ons te veel opjagen en wilden drives naar het bord pakken tegen 2/3 mensen, passes kwamen niet aan omdat tegenstander goed deniel stond te verdedigen en wij te weining vrij liepen.

Het beeld van het eerste kwart zag je terug in de rest van de wedstrijd,in time outs en in de pauze veel taktishe zaken besproken waardoor het vaak beter ging in de wedstrijd.Maar het sloopt je als spelers als je 40 minuten moet spelen en dan is het moeilijk om je te blijven focussen.In de tweede helft stonden we met vlagen goed te verdedigen en zag je verbeten gezichten bij de rebounds die we pakten.Vooral verdedigend.
Cijfers zijn in deze wedstrijd niet belangrijk dus die laat ik ook achterwege,hoop dat de spelers ondanks dat hun vermoeidheid veel geleerd hebben en dit meenemen naar de volgende wedstrijd. Inzet hebben de jongens getoond alleen moeten ze soms andere beslissingen nemen om het zich makkelijker te maken,dus er is veel werk op de trainingen te verzetten. EN het zou helpen als we volgende keer met een HEEL team kunnen spelen.