Heren 1 laat overwinning uit handen glippen

MAASSLUIS – Na de overwinning tegen BS Leiden keken de Eagles met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Binnenland. Vorig seizoen werd er twee keer kansloos van deze tegenstander verloren. Bij het team van Binnenland waren ten opzichte van vorig seizoen enkele wijzigingen te noteren terwijl de Eagles voornamelijk nog in dezelfde samenstelling spelen. De Eagles begonnen sterk aan de wedstrijd. Met Laurens Don als scorend middelpunt (11 punten dit kwart) liepen de Eagles uit naar 18-11 eerste kwart. Ook het tweede kwart speelden de Eagles de eerste vijf minuten goed basketbal en liepen zelfs uit naar 30-13. Hierna zakten de Eagles ver weg. Vooral verdedigend maakten de Eagles teveel fouten. Binnenland kon te makkelijk scoren doordat de Eagles te vaak hun man lieten lopen. Met de rust stond er nog wel een 36-27 voorsprong op de borden. Na rust kregen de Eagles moeite met de verdediging van Binnenland. De Eagles hadden het lastig nu de intensiteit omhoog ging waardoor de Eagles te haastig gingen aanvallen. Binnenland kwam puntje voor puntje dichterbij en aan het einde van het kwart was de voorsprong geslonken tot 1 punt (54-53). In het laatste kwart bleek dat de conditie van de Eagles nog niet zo best is. De verdediging was te slap en hier profiteerde Binnenland optimaal van. De vrije mannen van Binnenland begonnen raak te schieten en de Eagles konden hier aanvallend weinig tegenover stellen. Hierdoor won Binnenland uiteindelijk de wedstrijd met 65-69. Topscoorder in de wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 21 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Laurens Don (18) en Rik van der Vaart (13).