Nieuws

Aanschrijvingsbeleid voor wedstrijdtaken

MAASSLUIS – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van MBV Green Eagles op 11 oktober zijn  enkele opmerkingen  en vragen gesteld aan het bestuur over de aanschrijving van taken tijdens thuiswedstrijden, We willen nog eens stil staan bij de afgesproken uitgangspunten.

Alle competitie-spelende leden zijn verplicht om, op aanwijzing van het bestuur, wedstrijd taken uit te voeren. Deze taken kunnen onder meer bestaan uit timen, scoren, 24 – seconden operator, scheidsrechter zijn, of het verrichten van zaaldienst. De bekendmaking voor taken vindt in principe plaats door publica­tie op de clubsite onder wedstrijdschema. Vrijgesteld van het verrichten van deze taken  zijn be­stuursleden, vaste trainers en coaches en leden die voor de vereniging als vertegenwoordig(st)er voor wed­strijden van bondsorganisa­ties zijn opgegeven.

Bij de aanschrijving  zal, zover dat mogelijk is, rekening worden gehouden met spelende leden, die een thuiswedstrijd in de Wethouder Smithal hebben. Zij spelen een wedstrijd en verrichten hiervoor of erna een taak bij een andere wedstrijd. Dit is alleen mogelijk als er twee wedstrijdronden zijn. Is er slechts één wedstrijdronde, dan worden leden aangeschreven, die op dat moment geen uitwedstrijd hebben. Voor de thuiswedstrijden in de Haydnlaan van de teams XU10 en XU12 worden de leden aangeschreven van de overige teams. De spelers van de teams XU10 en XU12 zijn te jong en te onervaren om taken te verrichten.
In praktijk komt het er op neer, dat gedurende een seizoen je ongeveer 10 keer wordt aangeschreven voor een taak.

Een lid, dat meent in aanmerking te komen voor bijzondere vrijstelling, dient hiervoor een schriftelijke aanvraag in bij de secretaris van onze vereniging. Het bestuur besluit of deze aanvraag wordt gehonoreerd.

Indien je aangeschreven staat voor een taak en je bent om wat voor reden dan ook verhinderd, dan moet je jouw taak overdragen aan een ander lid. Bij de Ledenadministratie kan je vragen om de telefoon- of adresgegevens van andere leden.  Je dient te allen tijde zelf voor vervan­ging zorg te dragen. Daarbij dienen de door de NBB gestelde eisen in acht te worden genomen. Verder blijf je verant­woordelijk voor de correcte uitvoering van de taak door de ver­vang(st)er.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 oktober is afgesproken dat gewerkt gaat worden aan het formeren van een poule leden die tegen een nader te bepalen vergoeding taken willen overnemen. Dit plan wordt nader uitgewerkt. Jullie worden via de site van Green Eagles op de hoogte gehouden van de voortgang. Tot die tijd gelden de huidige regels van het aanschrijvingsbeleid.

Wanneer je jouw  taak niet vervult, dan wel niet voor vervanging hebt gezorgd of jouw ver­vanger heeft jouw taak niet overgenomen, word je voor de eerst­volgende thuiswedstrijd van het team, waar­van je deel uitmaakt geschorst. Bij deze thuiswedstrijd moet je een wedstrijdtaak uitvoeren. Je wordt  vanuit het be­stuur zowel van de wedstrijd­schorsing als van de opge­legde taak per e-mail – of eventueel per post – in kennis gesteld. Tevens wordt jouw trai­ner/coach op de hoogte gesteld.

Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van onze vereniging.

Bestuur MBV Green Eagles