Jongens Under 18-2 steeds dichterbij overwinning

HARDINXVELD GIESSENDAM – Dit jaar hebben we twee U18 teams in competitie,de meeste spelers van het tweede team zijn vorig seizoen net begonnen met ballen en hebben toen alleen getraind, aan het einde van het vorig seizoen zijn ze mee gaan trainen met het eerste team om te ervaren hoe het is om 5 tegen 5 te spelen.

De jongens hadden aangegeven dit seizoen graag wedstrijden te willen spelen.Dus de Tc heeft een leuk team samengesteld dat bestaat uit nieuwelingen,Marius,Pieter,Thomas,Mo en Tim aangevuld met de meer ervaren Daniel, Kevin en Hidde en bank speler Robin.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen ging verloren,de eerste wedstrijd normaler wijs was wennen wat een echte wedstrijd nou eigenlijk inhoud,maar de tweede wedstrijd was direct een spannende.

Kevin en Daniel namen de jongens toen goed op sleeptouw maar werd verloren met 5pnt.

De manier waarop er in die wedstrijd tot op het laatst werd gestreden voor de overwinning is een goed teken dat de heren strijdbaar zijn wat je nodig hebt om als nieuw team te willen slagen !

De derde wedstrijd was er eentje op de vrijdag avond in Hardingsveld-G’dam. Helaas was het drama om er te komen met veel file’s en oponthoud, maar uiteindelijk waren we er 10 minuten voor de wedstrijd aanwezig.

Kevin en Daniel konden niet mee vanwege hun baan en familie verplichtingen,dus moesten de meeste nieuwe jongens aan de bak,samen met Robin als guard en Beau en Tom als bankspelers voor dit team.

Na 5 minuten met een 4-0 stand,konden de spelers van de Trotters wel heel makkelijk door de bucket snijden.Veel ballen van de Trotters vielen niet goed maar dat zal niet lang duren als ze veel kansen blijven krijgen.Besloten werd om in een Zone te gaan staan.

Dit werkte goed,enigzins onwenninig omdat we dit nog niet getraint hebben,werd de aanval van de Trotters ontregeld en konden we met pressie op de bal een paar steals pakken en tot scores omzetten.

Een drietje van de tegentander deed even roet in het eten gooien maar die werd vrijwel direct met een

drietje van Robin…beantwoord waardoor de jongens er meer vertrouwen in kregen.

Het eerste kwart 13-9.

Het tweede kwart weer begonnen met een zone verdediging,aanvallend liep het ook beter en na 2 minuten stond het 13-11. De wedstrijd ging op en neer en beide teams maakte geregeld foute keuzes waardoor het spannend bleef we gingen met een 26-21 stand de rust in.

In de pauze even de zone verder uitgelegd en aangestipt dat de vrijeworpen goed op techniek genomen moesten worden,want met 5pnt achterstand en veel vrijworpen die we al gemist hebben is dat wel een puntje om een wedstrijd naar je toe te trekken.

Beau en Tom zorgden op de kop van zone verdediging voor een goede verstoring van de aanvallende

Trotters en pakte ook in de aanval veel goede drives die de tegenstander vaak op een foutieve manier kon afstoppen.Helaas vielen de vrijworpen bij het hele team slecht,in het 3e kwart maar 3 rake schoten uit 10 genomen vrijeworpen.We bleven wel lekker bij met de score doordat iedereen wel scoorde via lay ups of backdoors,eind van het derde kwart stonden we nog maar 4 pnt achter,32-28.

Begin 4e kwart even blijven spelen zoals we deden om krachten te sparen want de laatste minuten met een paar puntjes achterstand willden we nog even alles of niks spelen.Na 6 minuten een time out genomen en uitgelegd dat we hele veld man to man gingen verdedigen,dat lukte best aardig alleen bleef niet iedereen in de pass lijn staan waardoor toch de bal kon worden afgespeelt. Omdat er aan beide kanten slecht werd geschoten en veel gemist werd bleeft het spannend maar de de Trotters bleven aan de positieve kant van de score en wonnen met 40-35.

Een wedstrijd waar iedereen veel minuten heeft gemaakt, gescoord en weer meer ervaring opgedaan.

We groeien als team en zien dat we met inzet een eind kunnen komen,op naar de volgende wedstrijd !