Slecht eerste kwart breekt Dames 1 op

Sponsor: Fabrique
ROTTERDAM – Tijd voor de tweede wedstrijd in de eredivisie voor de dames uit Maassluis. Na een spannende wedstrijd met een fantastische sfeer (er bleken zelfs tegen de 200 mensen aanwezig in de zaal) mochten de dames naar Rotterdam om te spelen tegen EBV Baros. Een oude bekende, aangezien dit team enkele jaren geleden even in het rayon uitkwam na een eerder verblijf op landelijk niveau en aangezien er twee jaar geleden nog tegen was geoefend.

Het eerste kwart begon weer goed en na twee minuten was de stand weer 4-5. Helaas leken de dames ondanks dat hier toch op gewezen was niet scherp genoeg op de snelheid van de tegenstanders. Het is uiteraard nog wennen op dit niveau en nu moesten de Eagles dit bekopen met een 15-0 run van het Rotterdamse Baros. Enkele redelijke Maassluise aanvallen werden misgegooid en de fast-break tegen bleek teveel voor de Green Eagles. Er moet gezegd dat Baros ook enkele fantasie ballen raak gooide. Dat gebeurde ook niet wekelijks gezien de reactie vanaf de bank. Na een slecht eerste kwart stond er 26-9 op de borden. Zonde, want nu begon weer de strijd tegen de grote achterstand.

Gelukkig blijken de dames uit Maassluis mentaal goed in elkaar te zitten want ze gingen weer een versnelling hoger spelen. Het tweede kwart werd ondanks enorm veel gemiste ballen en vrije worpen (wat toch echt op dit niveau dezelfde afstand is) gewonnen. Het eerste gewonnen kwart in de eredivisie was een feit. Al was hier veel meer mogelijk, want een 11-13 kwartstand liet de verhoudingen niet goed zien. De Eagles hadden echt naar de 20 punten moeten gaan.

De tweede helft werd fris gestart, met enkele goede aanvallen gingen de Eagles door en kwamen voornamelijk Suzanne van Driel en Fleur van Baalen enkele malen goed in het spel voor. Dit na pick and roll’s en na enkele postmoves. Helaas wilde de bal er bij die dames niet in deze wedstrijd. Het tweede gevaar kwam van guard Roos Jordans. Sinds de overstap naar de eredivisie ontbrak het haar nog aan wat vertrouwen, al was dat bij teamgenoten en coach zeker aanwezig. En in de tweede wedstrijd kwam het eruit. In hoog tempo bracht zij andere speelsters in stelling en scoorde ze zelf ook veel. Mirjam van Rijn speelde een hele goede tweede helft en was vaak zo een speelster die gevonden werd. Met enkele fraaie schoten bracht zij samen met Roos Jordans veel gevaar.

Met nog drie minuten te gaan was het een spannende pot. De Eagles waren teruggekomen tot 55-49 en hadden duidelijk het beste van het spel. De scheidsrechters van vandaag floten een prima pot en lieten de teams lekker basketballen (hopelijk bleken de te strenge scheidsrechters van vorige week een incident) en zo ontstond er echt een leuke slotfase. Helaas schoot de nr 13 (Geelen) van Baros een zeer belangrijke driepunter met minder dan twee minuten te gaan binnen die eigenlijk de wedstrijd op slot deed. Eindstand werd 64-55, maar de Eagles hebben een overwinning op Baros duidelijk laten glippen door een zwakke start en hebben sinds dat moment een goede pot neergezet. Na 10 minuten had Baros 29 punten, de resterende 30 minuten scoorde zij er 35, dit zegt genoeg, en geeft in ieder geval goede hoop.

Roos Jordans leidde alle speelsters met 21 punten, gevolgd door Mirjam van Rijn met 9 punten en Fleur van Baalen en Willeke Bruins met 8. Wijze lessen geleerd, op naar de volgende pot! Als laatste: uitpubliek bedankt voor de steun, er waren meer Eagles aanhangers dat Baros aanhangers, top