Heren 1 wint van Rayon kampioen!

MAASSLUIS – Nadat vorige week de overwinning tegen Binnenland in de tweede helft uit handen werd gegeven was het nu de beurt aan de Eagles om de overwinning te pakken in het tweede bedrijf. Het eerste kwart ging gelijk op tegen MSV. Stefan Kraaijeveld scoorde er aanvallend lustig op los dit eerste kwart door 15 punten te maken. MSV wist echter bij te blijven doordat de Eagles MSV teveel ruimte gaf waardoor ze vaak in de bucket konden scoren. In het tweede kwart stokte de Eagles productie terwijl MSV makkelijk bleef scoren. Dit leidde tot een 33-44 achterstand bij rust. Gelegenheidscoach Poul Boelaars hamerde op dat de verdediging feller moest en dat MSV niet meer mocht penetreren in de bucket. De Eagles mannen pakte dit goed op. Jeroen Derksen verdedigde MSV topscoorder uit de wedstrijd en doordat de verdediging veel feller was kon MSV slechts 8 punten maken tegenover 17 van de Eagles. Het laatste kwart was de achterstand dus nog maar 2 punten. De Eagles voelden dat er een overwinning te halen viel en deden er het laatste kwart nog een schepje bovenop. Door een score van Laurens Don in de derde minuut gingen de Eagles weer aan de leiding. Twee belangrijke driepunters van Rolf van Baalen en één driepunter van Marcel Vaissier zorgde ervoor dat de Eagles direct een gaatje sloegen van zes punten. De laatste minuut probeerde MSV nog door het maken van fouten (8 stuks maarliefst) de Eagles van de wijs te brengen. De Eagles faalden echter niet van de vrije worpenlijn. Met 6 op 6 vrije worpen werd uiteindelijk de wedstrijd met 73-63 afgesloten. In deze wedstrijd kon Stefan Kraaijeveld aanvallend zijn stempel op de wedstrijd drukken door 31 punten te maken. Ook in de dubbele cijfers kwam Rolf van Baalen met 14 punten. Belangrijker nog is dat deze goede overwinning een echte teamprestatie was!