Meisjes Under 14 geeft wedstrijd weg

OEGSTGEEST – Zeven meisjes van het onder 14 jaar team traden zaterdagmiddag aan tegen de formatie uit de gelijknamige gemeente Oegstgeest.

Het   samenwerkingsteam van de Westland Stars en Green Eagles begon voortvarend aan de wedstrijd. Randa Basheer scoorde al snel 2 maal en haar 4 punten werden aangevuld door 5 punten van Kaja v Zeijl en 9 van Manon Brouwer. In de verdediging werd weinig weggegeven zodat er na 10 minuten een riante 4-18 voorsprong op het scorebord stond.

In de 2e periode liep de aanval al iets minder. Oegstgeest kreeg ook meer controle over hun aanval en deze 2e tien minuten eindigde in een 9-6 overwinning voor de thuisploeg.

Bij het ingaan van de 2e helft was er dus nog geen wolkje aan de lucht voor de “Green Stars” . In de kleedkamer waren nog wat zaken doorgesproken en men begon met een 13-24 voorsprong.  Het was  de thuisploeg die meer gemotiveerd begon. De “Stars” maakten fouten in de verdediging waardoor de tegenstanders enkele keren gemakkelijk naar de basket konden gaan. Aanvallend werden er weinig kansen gecreeerd en de schoten die er kwamen werden jammerlijk gemist. Dat de beide scheidsrechters na de pauze nou niet echt Green Stars-vriendelijk floten is een feit maar de bezoekers lieten wel erg snel de hoofdjes hangen.

U begrijp dat het 4e en laatste kwart met een heel andere tussenstand begon.  Er was zelfs een achterstand ontstaan welke 5 punten bedroeg (29-24). De storm van het 3e kwart was ondertussen uitgeraasd en Inge v Driel maakte 29-26. Oegstgeest scoorde 31-26 en toen werd er gedurende 5 minuten niet gescoord. In de laatste 3 minuten waren er nog steeds winstkansen. Nicole Lelijveld onderschepte een paar keer de bal en Fatma Dutar en Manon Brouwer scoorden beide. Oegstgeest miste vrije worpen en de Green Stars hadden nog 2 minuten om de 33-30 achterstand ongedaan te maken. Helaas lukte dit niet en de wedstrijd ging verloren. Jammer van het 3e kwart. De 16-0 uit deze periode was niet nodig geweest en hier werd de wedstrijd dan ook weggegeven.  Manon Brouwer werd vandaag topscoorster met 13 punten.