Wisselvalligheid nekt Meisjes Under 16

MAASSLUIS – In de 4e competitiewedstrijd troffen de meisjes onder 16 wederom een ongeslagen tegenstander. Rotterdam Basketbal was in de voorbereiding op het seizoen al veel te sterk voor het combinatieteam van Green Eagles en Westland Stars. In Rotterdam was “Roba” toen met maar liefst 55-12 de sterkste. Aangetekend moet worden dat de combinatie toen nog nauwelijks had getraind.

Roba begon de wedstrijd met een sterk afstandschot. De thuisploeg liet zich niet in de war brengen en hield het verdedigende concept intact. Na 0-4 ging Leila vd Beek enkele keren goed naar het bord en na 5 minuten spel was de stand 5-6. De Maassluise verdediging werkte weliswaar voldoende maar telkens kregen de Rotterdamse meisjes een 2e kans door de aanvalsrebound boven de lange Green Eagles speelsters weg te plukken. Dit slechte uitblokken was er de oorzaak van dat de 1e periode werd afgesloten met een 6-16 achterstand.

In het 2e kwart begon Rotterdam Basketbal wederom met 2 scores (8-20) maar hierna liet de Maassluise verdediging in 5 minuten tijd slechts 2 punten door. Aanvallend was de ploeg goed voor 6 punten en daardoor was de stand 3 minuten voor de pauze 14-22 waarna de rust aanbrak bij 16-24.

Na de onderbreking gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten toen bleek dat de “Green Stars” erg voortvarend uit de startblokken kwamen. De lange meiden scoorden in 4 minuten 11 punten terwijl Rotterdam “droog” bleef staan. Plotseling stond er een 27-24 voorsprong op het scorebord. De meiden leken zelf te schrikken van deze ongekende weelde want ineens was het “momentum” verdwenen. Veel balverlies en machteloze aanvallen toverde de tussenstand  in 5 minuten tijd naar 27-41.

Bij 29-43 brak het laatste kwart aan en eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld. De Green Stars liepen met een kater rond en de bezoekers speelden de wedstrijd relax uit. Bij 37-57 floot de scheidsrechter voor het laatst.

Zoals ook in de voorgaande wedstrijden speelden de jonge Green Starsploeg in fases  goed basketbal maar ook nu lieten ze de tegenstanders in enkele minuten ontsnappen. Dit keer was het de 0-16 run uit het 3e kwart die de wedstrijd besliste. Deze 16 punten zijn tenslotte een groot gedeelte van het 20 punten verschil op het eind.

De komende 3 wedstrijden worden gespeeld tegen de op papier mindere teams. Na de herfstvakantie gaan de meiden eerst naar Hoofddorp om daar te proberen de eerste winstpunten te pakken.