Dames 2 verliest zondagse wedstrijd in Utrecht

UTRECHT – Op zondagmiddag mochten de dames van de Green Eagles in de grote sporthal “ De Galgenwaard” proberen de eerste punten van het seizoen te pakken. Tot nu toe waren de eerste 3 ontmoetingen verloren met gemiddeld 10 punten verschil.

Er werd in de eerste 5 minuten weinig gescoord aan beide kanten (tussenstand 4-3). Met wat meer scores ging  het 2e deel van de 1e periode min of meer gelijk op en het kwart eindigde licht in het voordeel van de gastvrouwen (14-10)

In de 2e periode namen de Maassluise dames het heft in handen. Na 4 minuten was er een 16-19 voorsprong genomen en alles leek er op dat de bezoekers de wedstrijd naar hun hand gingen zetten maar niets was minder waar. Net zo makkelijk als er werd uitgelopen gaven de dames de voorsprong ook weer weg. Bij rust was een achterstand weer een feit (29-23).

Na de pauze waren de Green Eagles weer herboren. Onder leiding van een makkelijk scorende Yvette Grashorn werd de stand in 4 minuten tijd weer gelijk getrokken. Helaas, net als in de 1e helft, kreeg deze opleving geen vervolg. Sterker nog, de 41-35 achterstand bij het ingaan van de laatste 10 minuten werd alleen maar groter tot een maximale achterstand van 52-35 vijf minuten voor het einde. Een onbegrijpelijke 19-2 run van een tegenstander die toch geen geweldig basketbal speelde. De laatste 5 minuten werden weer gewonnen met 5-8 waardoor de eindstand 57-43 bedroeg.

Yvette Grashorn, overgekomen van de Westland stars, blijkt aanvallend een aanwinst. Zij scoorde vandaag 18 punten. Aanvoerster Judith vd Linden kwam tot 11 punten.