Nieuws

Terugblik 11/12/13 oktober

MAASSLUIS- De voorspellingen van afgelopen week waren in sommige gevallen goed, in andere gevallen compleet fout en een paar weliswaar niet goed voorspeld, maar wel uit te leggen…

Heren 1 moest tegen MSV en mijn voorspelling van +10 was gewaagd, maar pakte goed uit!!! Mijn redenatie dat gezien de eerdere wedstrijden die MSV had gespeeld dit team te kloppen moest zijn hield even geen rekening met de vele blessures die zij aan begin van seizoen hadden. In een wedstrijd waarbij beide teams een deel van de wedstrijd een redelijk ruime voorsprong hadden viel het uiteindelijk positief uit in het voordeel van de Eagles. Met 73-63 zat ik helemaal goed met de +10!

Heren 2 moet duidelijk een offday gehad hebben. Tot nu toe hadden de heren dan nog wel geen overwinning binnengesleept, er werd in de wedstrijden wel goed tegenstand geboden. Mijn -10 was misschien iets te enthousiast, maar een uitslag van 102-40 had ik echt niet verwacht.

Heren 3 had ik op scherp gezet in hun wedstrijd tegen Jump ’80. Ik had in mijn voorspelling namelijk -15 neergezet. De tegenstander had de week ervoor een ruime overwinning behaald en kwam dus vol goede moed richting de Wethouder Smithal. In een fysieke wedstrijd met hier en daar wat onsportieve fouten was de uitslag uiteindelijk 70-68. +2  de voorspelling zelf niet goed, maar misschien mede door de voorspelling deze overwinning!

Heren 5 heeft moeite met scoren. Ook in deze wedstrijd, waarbij de tegenstander LUSV wat groter en sneller was dan onze heren, bleef de teller steken op 44 punten. De 64 punten die de tegenstander wist te scoren was dus ruim genoeg voor de overwinning. Helaas had ik het met mijn +8 dus helemaal mis!

Dames 1 had een slechte start in Rotterdam tegen Baros. Een ruim verloren 1e kwart kon in de rest van de wedstrijd helaas niet meer goedgemaakt worden. Positief punt deze wedstrijd was de strijdlust van de dames die zich gedurende de wedstrijd goed terug wisten te knokken tot een verschil van maar een paar punten. Helaas bleek dit niet genoeg te zijn voor de overwinning. Mijn +5 werd uiteindelijk een -9

Dames 2 speelde op zondag en net zoals bij de eerste 2 wedstrijden was ook hier een zege zeker mogelijk geweest. Helaas spelen de dames wisselvallig waardoor een achterstand wordt omgezet in een voorsprong en dan toch weer uit handen wordt gegeven.  De poule waarin de dames zitten geven dus nog alle kans op een aantal overwinning. Deze wedstrijd zat ik er met een voorspelling van +4 helaas naast. De uitslag was 57-43 voor BC Utrecht. Als de dames vooraf hadden geweten dat de coach jarig was die dag hadden ze hem misschien wel een overwinning cadeau gegeven!

JU18-2 moet gewoon doen wat de voorspeller zegt! Ik had aangegeven dat 40 punten misschien weleens genoeg zou kunnen zijn voor een overwinning. Nou was dit niet het geval, maar als de heren 40 punten hadden gemaakt hadden ze wel een verlenging uit het vuur weten te slepen. Nu was de uitslag 40-35 in het nadeel van de Eagles. Dit team gaat echter per week beter spelen en dat is super om te zien!

JU16 zit in een poule waarvan ik al aangaf dat ze het de voorspeller lastig maken door de uitslagen geheim te houden. Cady is waarschijnlijk de beste ploeg uit deze poule en met mijn -20 had ik dit team dan ook onderschat. De 29 punten tegenover de 82 van de tegenstander vond ik van de heren wel wat mager.

MU16 had 1 vrije worp meer raak moeten schieten om mij aan een goede voorspelling te helpen. Ik had een voorspelling van minder dan 20 punten verschil voorspeld en helaas waren dit er exact 20. Of coach Brugman expres hierop heeft gecoacht weet ik niet, maar de verdenkingen zijn er zeker!

JU14 trof een tegenstander waarvan ik al aangaf dat deze veel te sterk is. Naar wat ik begreep worden bij dit team deze week de koppen bij elkaar gestoken om met elkaar te kijken hoe verder te gaan. Belangrijkste is om plezier te halen uit de trainingen en daar met z’n allen keihard te werken.

JU12-1 trof met DAS de tegenstander waarmee zij in deze poule gaan strijden om de 1e plek. Ik voorspelde een kleine overwinning met de nadruk op klein omdat ik de hoop had dat het tegen DAS leuke, spannende wedstrijden zouden worden. De kleine overwinning werd helaas een kleine nederlaag, waardoor er in de uitwedstrijd tegen DAS wat recht te zetten is!

JU12-2 speelde een geweldige eerste periode. Helaas volgde daarna een kleine dip welke dit team in het tweede deel van de wedstrijd prima te boven kwam. Met goed samenspel en uitstekende lay-ups (zowel rechts maar zeker ook links!) werd in de laatste periode dan ook de overwinning binnengehaald. +14 was een AA’tje voor de spelers, met +10 was de coach dik tevreden!!!!