Kees Brugman topscorer H5!

DELFT-Heren 5 startte sterk in de uitwedstrijd tegen de Delftse studenten. Via 4-8 kwam de thuisploeg echter goed terug tot 10-8. De Eagles gaven weer gas en waren in deze fase duidelijk sterker getuige de 16-21 voorsprong. Helaas was het verschil aan het eind van het eerste kwart weer slechts 1 punt (20-21).Ook in de 2e periode ging de wedstrijd gelijk op. Er werd alleen minder gescoord aan beide kanten. Punch produceerde hun punten grotendeels onder het bord terwijl de Eagles ook van afstand konden scoren. Twee minuten voor de rust probeerden de Eagles een zoneverdediging wat goed werkte. Ruststand 34-34. Na de pauze was er weer een zoneverdediging van de Green Eagles. Helaas bleek nu dat deze zone letterlijk te klein was op de thuisploeg van score af te houden. Omdat er aanvallend in deze fase ook weinig werd gecreëerd ontstond er een 34-44 achterstand alvorens Steffan v Pelt weer tegen kon scoren. Punch vergrootte de voorsprong tot 36-48 waarna de prima fluitende An Schulz de Eagles enkele malen op de vrije worplijn plaats liet nemen waardoor ook de bezoekers tot punten kwamen. In de laatste 10 minuten was er wat irritatie door enkele dubieuze beslissingen van de 2e scheidsrechter waar vooral Kevin Giessen het slachtoffer van werd. Hij moest met 5 fouten naar de kant. Ondanks dit verlies vochten de Eagles zich terug tot 64-58 met nog iets meer dan 3 minuten te spelen. De resterende tijd verstreek erg snel. Met nog 1 minuut op de klok was de stand nog steeds 64-58. Een gehaast slotoffensief leidde slechts tot chaos en scores van de thuisploeg waardoor de wedstrijd eindigde in 71-58. Kees Brugman werd topscorer bij de Eagles met 14 punten, Steffan v Pelt scoorde er 13 en Kevin Giessen 12.