Meisjes Onder 14 verliest van Grasshoppers

MAASSLUIS- Op zaterdag 19 oktober speelde het MU14 team tegen de meisjes van 1 van de sterkste damesbolwerken van Nederland “Grasshoppers”.Grasshoppers begon arrogant aan de wedstrijd. De meiden van de samenwerking Westland Stars en Green Eagles schrokken een beetje van het taalgebruik van  sommige Grasshoppers maar lieten zich niet intimideren. Na 5 minuten spel was er zelfs een 4-2 voorsprong voor de combinatie. Hierna liet de center van Grasshoppers zien dat ze naast haar praatjes ook nog goed kon basketballen en oa door haar 8 punten werd het kwart afgesloten bij 6-14.Ook in de 2e periode startte de thuisploeg sterk en na 5 minuten was de achterstand terug gebracht tot 15-20. Evenals in de 1e periode was Grasshoppers in de resterende 5 minuten voor de rust de bovenliggende partij. Een driepunter, enkele lay ups en, door de streng fluitende scheidsrechters, toegekende vrije worpen bepaalde de ruststand op 19-35.Ook na de pauze floten beide scheidsrechters streng maar rechtvaardig. Het was jammer dat Randa Basheer, Fatma Dutar en Jacky de Wit de aan de Stars toegekende vrije worpen niet konden verzilveren want anders had de goed spelende formatie van coach Judith van de Linden niet alleen het derde kwart (18-15) maar ook de laatste periode gewonnen. Nu eindigde de wedstrijd in een terechte 52-69 overwinning voor de meisjes uit Katwijk aan zee.