Wedstrijdverslagen

Bv Hoofddorp stoot Dames 1 uit beker

MAASSLUIS – Naast de competitie spelen de dames uit Maassluis ook in de beker. Dit is net als in vele sporten voor alle niveaus, Green Eagles lootte echter direct een mede-eredivisie team. Na een onnodig verlies tegen Baros en een klein verlies tegen DAS waren de verwachtingen ondanks de loting goed. De Eagles hoopten op een stunt. Dat werd het echter helaas niet.

Het eerste kwart begon goed en tot 14-14 was het een gelijk opgaande strijd. Tegen de zone van Hoofddorp kwamen de Eagles goed vrij en de dames gooiden de ballen raak. Fleur van Baalen startte sterk met vier punten en Willeke Bruins en Roos Jordans gooiden gelijk een driepunter raak. Verdedigend werd er wel teveel weggegeven, vooral door slecht rebounden. Gelukkig werd de fast-break er dit keer wel uit gehouden.

Het tweede en derde kwart waren helaas een ander verhaal. De Eagles lieten zich van hun slechte kant zien. Eerst was er de onvrede over het wat hardere spel van Hoofddorp, daarna over de scheidsrechter die dit toe lieten. Helaas werk je jezelf zo uit de wedstrijd. De reactie moet zijn: Dan zelf ook een stapje harder en fysieker, maar dat lukte vandaag even niet.

Tegen de zone was duidelijk wat er moest gebeuren maar wanneer je in je hoofd niet gewoon lekker aan het basketballen bent, gaat alles verkeerd. Een echte off-day voor de dames uit Maassluis bracht na drie kwarten de stand van 27-49 op het bord.

Het laatste kwart kwam er toch een lichte verbetering. Met Daisy Otto voorop, die goed naar de basket ging, kwam er weer wat vertrouwen en het laatste deel van de wedstrijd werd zelfs met 20-19 gewonnen. Helaas was dit niet genoeg om een goed gevoel aan deze wedstrijd over te houden. Met drie zware wedstijden tegen echte topteams voor de boeg moet er een goede trainingsweek tegenaan en dan weer vrij in het hoofd basketballen.

De eindstand van de wedstrijd was 47-68 waarin Daisy kwam tot 10 punten gevolgd door Roos met 9. Op naar de volgende wedstrijd, vol goede moed en vooral met veel zin, want het publiek krijgt dan zeker meer te zien, een sterk en fel Green Eagles dames 1.