Nieuws

Terugblik 25/26/27 oktober

MAASSLUIS- Van de 5 wedstrijden die afgelopen weekend op het programma stonden had ik 4 keer goed voorspeld of het een winst of verliespartij zou zijn en van die 4 wedstrijden er zelfs 1 helemaal goed!

Dames 1 had ik een verlies voorspeld met daarbij de hoop dat ik er helemaal naast zou zitten. En dat zat ik!!! In een goedgevulde Wethouder Smithal lieten de dames zien aan het thuispubliek waartoe ze in staat zijn. Na een achterstand in het 1e kwart werd er via een minimale voorsprong met rust in het 3e en 4e kwart definitief afgerekend met de tegenstander Apollo. De -18 die ik bedacht had werd maar liefst een +15! Hoe blij kan je zijn met een foute voorspelling!!!!

Heren 1 won met iets meer punten dan dat ik had aangegeven. Ik had vooraf gelukkig al aangegeven dat dit weer een van de beruchte zondag wedstrijden was die nou eenmaal lastig te voorspellen zijn. Het verschil tussen de +10 in mijn voorspelling en de +17 die het uiteindelijk werd is dan ook te verwaarlozen. De overwinning brengt de heren overigens aan de gedeelde leiding in hun poule!

Heren 4 had een dubbel programma. Helaas werden dit 2 verliespartijen waarbij ik begreep dat de 1e wedstrijd op vrijdag tegen Rotterdam Basketball onnodig werd verloren. Mijn -10 werd uiteindelijk een -3. De zaterdagwedstrijd tegen Jump ’80 was een lastige pot. De wedstrijd begon wat later dan gepland aangezien de Dames 1 wedstrijd wat uitliep. Daarnaast was het team maar dun bezet en was gelukkig Steffan bereid net als de dag ervoor mee te spelen met Heren 4. Hij gaf op zaterdag zijn eigen wedstrijd bij Heren 5 hiervoor zelfs op. In mijn voorspelling had ik een verschil van 13 punten voorspeld in het voordeel van Jump ’80. Met een eindstand van 67-80 werd dit verschil dan ook exact bereikt!

Heren 5 mocht aantreden op center court tegen een internationaal team van Baros. Dat je je het als voorspeller ook wel onnodig moeilijk kan maken bleek wel tijdens deze wedstrijd. Had ik vooraf een overwinning met +5 voorspeld, dit werd uiteindelijk +3. Hierbij moet worden opgetekend dat de voorspeller zelf in de laatste secondes van de wedstrijd nog 2 vrije worpen mocht nemen. De druk van de voorspelling was echter gigantisch wat resulteerde in 2 gemiste vrije worpen waarbij hij bij de 2e vrije worp door de stress de ring niet eens wist te raken. Deze wedstrijd liet dan ook maar weer eens zien dat het gokken op je eigen wedstrijden grote invloed kan hebben op je eigen spel!

As weekend maar liefst 12 wedstrijden om te voorspellen!