Heren 5 wint maar is kritisch

MAASSLUIS – In een zeer matige wedstrijd tegen een verrassend slecht spelende koploper en onder leiding van 2, op het oog, ongeïnteresseerde scheidsrechters kon heren 5 zaterdag op het nippertje de winst pakken.

Het team van de koploper in de competitie bestond uit louter Aziatische spelers. Een klein team waartegen de Eagles een lengtevoordeel zouden moeten uitbuiten. Nadeel was wellicht het grote centercourtveld waarop dit keer gespeeld werd. Toch bleek de voornaamste tegenstander van de thuisploeg niet de tegenstander en ook niet het veld. Door dom balverlies en het missen van eenvoudige scoringskansen kwam men niet los van de tegenstander. Baros speelde voornamelijk een zoneverdediging waarbij de vrijheid werd gegeven onder de basket. Helaas konden de Eagles hier te weinig gebruik van maken. Ook Baros had grote moeite om de basket te vinden. Zowel tegen de Maassluise man to man als tegen een zoneverdediging scoorden ook zij weinig. Bij ruststand was derhalve 24-27.

Na de pauze eenzelfde beeld. Na 5 minuten was de stand 34-35 waarna de onmacht van beide aanvallen ten top steeg. Bij het ingaan van de laatste 10 minuten was de stand nauwelijks gewijzigd (34-38).

Ook in de eerste 2 minuten van het laatste kwart werd er niet gescoord. Door 4 punten op rij van de meest productieve Eagle “Floris Derksen” kwam de thuisploeg in de 4e minuut langszij (42-42). Geholpen door de scheidsrechter, die een keurig Green Eagles blockshot toch bestrafte met 2 vrije worpen, werd het weer 42-44 voor de gasten waarna de laatste 2 minuten ingingen met een 44-46 achterstand. Na een lange aanval miste Baros een doelpoging waarna Richard Otto er een loepzuivere driepunter in gooide. Weer verspeelde Baros de bal en Floris Derksen maakte er 49-46 van. Baros scoorde in de laatste minuut 49-48 waarna het nu de beurt was aan de thuisploeg om lange aanvallen te spelen. Baros liet dit niet gebeuren en maakte diverse persoonlijke fouten die niet als opzettelijk werden beoordeeld. Pas op het eind mochten de Eagles naar de vrije worplijn om het verschil weer op 3 punten te brengen. Gelukkig trof het laatste schot van Baros geen doel en was de overwinning voor de Eaglesploeg (51-48).

In deze, op alle vlakken, bijzonder slechte wedstrijd werd Floris Derksen namens de Eagles topscorer met 19 punten. Richard Otto kwam tot 13 punten.