Coach Hoogendoorn ziet aanknopingspunten Under 18

MAASSLUIS – Na deze week eindelijk met zijn allen getraind te hebben wat best lekker ging, stond de wedstrijd tegen Leiden op het programma. Leiden als koploper was met 10 man naar Maassluis gekomen en had er veel zin in. De jonge Eagles al het seizoen geteisterd met knie en enkel blessures, trad aan met 7 man waarvan twee nog herstelend, maar er toch voor het team zijn dat zegt toch wat over de beradenheid van de spelers om er ondanks hun jonge leeftijd er voor te gaan..

Bij het begin van de wedstrijd liet Leiden zien dat het gelijk tot zaken wilde komen. Ons aanvalsspelletje liep niet lekker en stonden vooral niet zoals we het getraind hadden. De jongens van Leiden stonden ons met het mes op de keel te verdedigen en vochten voor elke bal, waar wij veel te lief waren in de verdediging en ze te makkelijk hun drive konden laten maken.

Aan het einde van het eerste kwart stond er een 2-17 stand op het sheet. Dat was natuurlijk even schrikken maar langzaam zag je het vertrouwen binnen het team in het tweede kwart toenemen en gingen we beter spelen, dat we nog niet spelen zoals we willen komt natuurlijk omdat we nog geen enkele keer samen een wedstrijd speelden dus ontevreden over het tweede kwart was de coach niet. De aanvallen gingen iets beter lopen en daarbij kwamen ook de puntjes. De rust stand was 10-37.

In de rust even bij elkaar gekomen in de kleedkamer en even de puntjes op de spreekwoordelijk I gezet en elkaar laten inzien dat we het wel kunnen maar dat we het niet uitstralen zoals Leiden dat wel doet. Na goed twee minuten in het derde kwart direct een time out genomen omdat we weer de kaas van het brood laten eten in onze verdediging, nou dit werd hartstikke goed in het veld vertaald door feller verdediging en aan de andere kant van het veld in scores,het kan dus wel… Het derde kwart sluiten we af met een gelijke kwart stand 12-12 en een 22-49 overall.

Het vierde kwart worden we moe, we wisselen lekker door, persen er allen uit om lekker mee te blijven spelen wat met vlagen lukt, maar net niet in scores word uitgedrukt. We sluiten af met een 28-67 stand. Als coach is de eindstand niet heilig en zeker niet met deze jonge groep aan het opbouwen bent, je ziet dat ze gretig zijn maar ook nog een hoop moeten leren, natuurlijk verliezen is niet leuk maar je moet je aanknopingspunten niet uit het oogverliezen.