Heren 1 pakt zege in slechte wedstrijd

UTRECHT – Heren 1 speelde zaterdag tegen de nummer laatst in de poule Utrecht Bulls. Utrecht Bulls heeft deze competitie nog niks gewonnen terwijl Green Eagles heren 1 gedeeld eerste staat. Uit ervaring weten de meeste heren dat spelen in de sporthal Galgenwaard lastig is. Dat bleek ook weer deze wedstrijd. Doordat Laurens Don geblesseerd was begon Niels Warffemius op de center positie.
De Eagles begonnen erg slap aan de wedstrijd. Teveel balverlies, teveel gemiste kansen en een zwakke verdediging zorgde ervoor dat het eerste kwart met 18-17 werd verloren. Het tweede kwart was iets beter en wisten de Eagles de lange mannen beter te bereiken. Stefan Kraaijeveld en Jeroen Derksen waren dit kwart beter op schot en wisten 15 van de 18 Eagles punten te maken. Met rust stond het derhalve 35-35.
Na rust schakelde coach Robert Brandon over van een man to man naar een zone verdediging. De inbreng van Ruben Kraaijeveld zorgde voor wat snelheid in de aanval. Twee driepunters van Marcel Vaissier en door de zone verdediging liepen de Eagles het derde kwart uit naar 57-49.
Het vierde kwart speelde de Eagles echter weer veel te slordig. In plaats een normale aanval op te zetten werd veel te vaak de moeilijke één tegen drie actie gepakt. Utrecht Bulls probeerde nog door middel van het maken van fouten en de hoop op missers vanaf de vrije worpen lijn dichterbij te komen. Dit lukte echter niet en zodoende wisten de Eagles toch met 71-77 te winnen.
Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 27 punten. Jeroen Derksen met 15 en Rik van der Vaart met 12 punten kwamen ook in de dubbele cijfers.