Wedstrijdverslagen

Dames 1 maakt kennis met de top

Green Eagles_1_20131102ROTTERDAM – De mooie overwinning van vorige week tegen Apollo werd opgevolgd door een zeer zware uitwedstrijd tegen het Binnenland uit Barendrecht. Aangezien dit team ruim wint van alle teams en men bij Binnenland dan absoluut niet tevreden was over het spel, wisten de Maassluise dames dat ze aan een bijna onmogelijk opgave begonnen. Het werd een kwestie van een zelf opgeleid Maassluis team tegen de absolute top van Nederland. Het uitgangspunt was dan ook: Laat in ieder geval zien wie wij zijn en wat we kunnen.

Het eerste kwart ging het helaas al snel mis. Vanaf de eerste minuut kwam Binnenland met een press waar de Eagles heel moeilijk uitkwamen. Mede door het zoeken naar verkeerde oplossingen (passes en loopacties) werd het gelijk heel moeizaam. De stap naar de teams uit de oude promotiedivisie was al groot. Maar na enkele wedstrijden wennen lijkt daar nu het tempo en het lef te zijn zoals het moet en blijkt het team hier iets te kunnen. Maar Binnenland is top eredivisie en helaas bleek deze stapje extra echt iets te groot.

De verkeerde keuzes leidde tot een enorm aantal scores van Binnenland. Eigenlijk bleef dit helaas het spelbeeld. En als de Eagles dan de bal hadden, was er onzorgvuldig en een beetje gehaast spel. De Eagles kwamen hier deze wedstrijd niet doorheen.

De tweede helft probeerden de dames uit Maassluis het beter op te pakken. En zoals ze zelf ook aangaven was de intentie er echt wel. Maar het lukte niet om alles te laten kloppen. En dat was zeker nodig. In de tweede helft schoten de dames uit Barendrecht dan ook nog eens praktisch alles raak. Als de Eagles net een break leken te krijgen werden er twee driepunters raak geknald en zo kwam het niet meer goed.

Deze wedstrijd moet deels snel vergeten worden, dit is een stap te hoog voor nu en de dames moeten, zoals altijd al het idee was, focussen op de eerste stap die ze al echt aan het maken zijn. Maar er konden en kunnen bepaalde zaken zeker beter. Zo kan er meer druk op het schot gegeven worden en kunnen er betere passende oplossingen gezocht worden. En die les kan zeker geleerd worden, ook tegen tegenstanders van dit niveau. De eindstand was 133-43, en dat zegt genoeg. Op naar de volgende wedstrijd. Daar gaan de dames zeker beter voor de dag komen.