Jongens Under 18-2 maakt stappen

Het tweede U18 team is na 3 wedstrijden nog zonder overwinning maar als je ziet hoeveel progressie de jongens als team maken en de eerstejaars al lekker mee gaan in de flow van de wedstrijd is het winnen niet het belangrijkste, maar je als team verbeteren staat voorop dit seizoen. Dus om de koploper te treffen is een mooie graadmeter. Dat het zo goed zou lopen had ik ook niet gedacht.

We starten lekker, gaan gelijk op in de scores en de zone waar we aan gewerkt hebben gaat steeds beter. Het eerste kwart een 8-12 stand.

Het tweede kwart wisselen we het zone spel af met een hele veld man to man,dat werpt vruchten af, de tegenstander moet even schakelen en in die tijd maken wij belangrijke scores, iedereen komt de eerste helft in actie en gaat voor elke bal.

De rust stand is 18-19 en dat tegen de koploper…. de koploper heeft veel teams op grote achterstand gezet dus is het zaak om ook de tweede helft geconcentreerd te blijven.

Helaas hadden we na de pauze meer bij onze vaste routine moeten blijven, we blijven hard werken en laten de tegenstander zeker niet makkelijk scoren maar je ziet dat de nieuwe jongens op bepaalde momenten nog moeten leren.

We verliezen het derde kwart met 6-15 en overal staat het 24-34.

Het vierde kwart kijken we dus tegen 10 pnt achterstand aan en dus heel veld verdedigen, we lopen 6 pnt in en proberen door te wisselen omdat het hele veld verdedigen veel vergt. De tegenstander komt terug met 4pnt op rij en we gaan terug in een zone staan.

Omdat we niet dichterbij kwamen en er 2 minuten niet gescoord word, laten we het aanvalsspel los en gaan we bij bal bezit direct naar het bord om scores of fouten uit te lokken.

Bij diverse acties hebben we balverlies en scoort de tegenstander uit een aantal breaks, we scoren ook nog wel, maar komen te kort als nieuw team om dit nog om te zetten.

We verliezen met een 32-45 stand maar hebben als team goed samen gespeeld en laten progressie zien.

Score; Daniel 11pnt, Kevin 8 pnt, Tim 6, Maikel 4 pnt, Hidde 2 pnt.