Meisjes Under 16 verliest in Hoofddorp

HOOFDDORP – Na confrontaties tegen sterke ploegen in de hoogste landelijke divisie was er dit keer een tegenstander die zich ook in de onderste regionen bevindt. Hoofddorp had echter al 1 wedstrijd gewonnen en mocht in eigen sporthal spelen.

De wedstrijd begon zeer nerveus aan beide kanten. Lang was het de vraag welke ploeg als eerste zou scoren omdat er bijna 4 minuten lang slechts werd gemist. Hoofddorp trof als eerste doel maar direct daarna was er Josje Ruinard met de gelijkmaker. Hierna was het alleen nog maar de Hoofddorpploeg die scoorde. Na 8 minuten was de felle man to man van de combinatieploeg van Westland Stars en Green Eagles al 7x met een persoonlijke fout bestraft waardoor oa Eva Kerkhoven al na 3 minuten met 2 fouten naar de kant was gehaald. De verdediging van de “Green Stars” werd door de coach getemperd maar aanvallend bleef het krachteloos.

Het 2e kwart begon met een 11-2 stand. Scores aan beide kanten bleven zeldzaam. Lotte Vreugdenhil ging goed naar het bord en tekende voor 13-4 waarna de productie iets beter op gang kwam. Na 18-6 waren de laatste 5 punten voor “de Stars” en de rust brak aan bij 18-11.

Leila vd Beek bleef in de 2e helft op de bank want zij had al 3 persoonlijke fouten achter haar naam. Eva Kerkhoven kwam in het 3e kwart aanvallend goed door en de Westlandse meiden kwamen terug tot 24-20.  Helaas ging in het restant van de 3e periode het schot van de thuisploeg steeds beter vallen en bij het ingaan van de laatste 10 minuten was de achterstand toch weer 37-23.

In de eerste 4 minuten van het laatste kwart zat de Maassluise verdediging goed dicht. De “Stars” mochten in deze periode meer naar de vrije worplijn en ondanks dat ze hier 9 punten lieten liggen werd de achterstand toch teruggebracht tot 37-29. In de resterende tijd liet de jury de speeltijd steeds meer onterecht doorlopen wat natuurlijk niet in het voordeel was van de ploeg die achterstond. Herhaaldelijk moest coach Brugman de scheidsrechters hier op attent maken. Deze tolereerden het gedrag van de juryleden echter laconiek. Brugman werd zelfs ‘bedreigd’ met een technische fout als hij hier nog iets over zou zeggen. Tot 41-34 kwamen de bezoekers nog terug waarna een driepunter de eindstand bepaalde op 44-34.

Al met al speelde de “Green Stars”ploeg niet haar beste wedstrijd en won Hoofddorp verdiend. Jammer dat de jury manipuleerde met de speeltijd en punten pas schreef als de Starscoach hier iets over zei. Na afloop bleek op het wedstrijdformulier zelf dat een gescoorde vrije worp van Manon Brouwer was ‘beloond’ met -1 punt !?

Eva Kerkhoven werd vandaag met 10 punten topscoorster en schoot oa met scherp vanaf de vrije worplijn (6 uit 8) !