Jongens under 18-2 boekt 1e overwinning

MAASSLUIS – Na het goede spel tegen de koploper van vorige week en de redelijk goed gespeelde wedstrijden daarvoor was het nu de beurt om Cady te ontvangen.

Omdat de meeste spelers nog aan het tafelen waren was het een rommelige warming up, maar toen ze eenmaal bij elkaar zag je de chemie van het team. Een leuke mix nieuw en al gevorderde spelers die op hun manier hun best doen. Hidde, Pieter en Mo konden niet mee doen dus een kleine bank, maar zoals vaak is Robin van de partij om maar wat graag een paar minuten met het team mee te doen.

We startten direct met een score van Tim die als een duveltje uit een doosje vrij kwam onder het bord. Tot een minuut of 5 was het stuivertje wisselen in de score, daarna begonnen we meer geconcentreerd aan te vallen en stond de verdedigen goed. De laatste 5 minuten was de score geheel aan de Eagles, we sluiten het eerste kwart af met 13-8. Nou dat is wel even opmerkelijk, het eerste kwart al redelijk spelen, hoe zal dat verder gaan met een kleine bank ?

Het tweede kwart blijven we goed de aanval zoeken, proberen niets te forceren maar onze kansen te pakken. We lopen in de 5e minuut uit tot een verschil van 10 punten maar worden dan iets vermoeider en zien de tegenstander terug komen tot een 22-16.

In de pauze uitgelegd dat we in de aanval de rust moeten bewaren en aanvallend veel ruimte moeten geven om drives een goed kans te geven. Verdedigend aangegeven dat we ook druk moeten geven op de bal als deze “low post” komt.

Na een eerste score van Cady is het een feest om te zien hoe Kevin en Daniel het heft in handen nemen door zeer fel op de bal te verdedigen en daarna rustig het aanvals spel opzetten waardoor we langzaam uitlopen tot 15 punten.

Je merkt dat Cady goed door gaat krijgen hoe ze onze verdediging moeten omzeilen door het “overloaden” aan de bal kant. Dit in de time out goed uitgelegd op het coach bord zodat het visueel voor de  spelers overkomt. Na deze info word het in het vierde kwart wel heel erg moeilijk voor Cady om door de Zone heen te komen.

Kevin heeft het vierde kwart zeker 5 steals die via de break veelal goed worden uitgespeeld, na 3 minutenlijkt Cady gebroken en lopen we 8 punten uit. In een time out in de 4e minuut besloten we iedereen aan het scoren te laten komen. Robin had wel mogelijkheden gekregen via vrijeworpen maar miste deze deels omdat hij licht geblesseerd aan de enkel was. Bleef Maikel over .

Via diverse kansen inside de bucket lukte het net niet, de laatste kans via een goed op gezette “pick en roll” met Kevin mist hij net. Helaas kwam op het laatst niet iedereen tot score maar hebben zeker wel de mogelijkheid gekregen.

We sluiten de wedstrijd af met een goede 47-28 score af, en komen zo tot de eerste gewonnen wedstrijd met dit team. Een echte team prestatie. O ja, natuurlijk…  de voorspeller op de Eagles site had aangegeven dat als dit team over de 40 punten wist te scoren we waarschijnlijk zouden winnen. Nou dat zijn profetische worden gebleken. Kijken wat hij de volgende week gaat voorspellen tegen Silvertown Lions !

Scores; Kevin 22 pnt (2/4 ft),Daniel 13 pnt (3/10 ft),Thomas 6 pnt, Tim en Marius 2 pnt.