Jongens Under 18-1 wint van Springers

MAASSLUIS – Het laatste team die we nog niet in de poule tegen gekomen waren was Springers, dit team net als de jonge Eagles had nog geen wedstrijd gewonnen. Springers had tegen dezelfde tegenstanders in de poule ongeveer gelijkmatig gescoord dus de verwachting was dat we redelijk gelijk zouden kunnen spelen.

De 2 trainingen voorafgaand aan de wedstrijd de jongens de spiegel voorgehouden dat er harder gewerkt kan worden in de verdediging omdat we vaak te lief zijn, hiermee ook mee aan de gang gegaan op de trainingen. Voeten werk en “on bal verdedigen”. De komende weken zullen we hier o.a mee aan de gang gaan zowel technisch als conditioneel.

De jongens waren zoals afgesproken ook als team op tijd en konden we de warming up gezamenlijk doen, je merkte dat de jongens er zin in hadden er werd fanatiek ingelopen. We begonnen scherp aan de wedstrijd, er werd gelijk druk gezet op de dribbelende man van Springers waardoor ze niet in hun aanvals ritme konden komen. Aanvallend ging het eigenlijk gemakkelijker er werd goed doorgesneden en via een aantal goede “backdoors” en “pick en roll” acties was er al snel een 14-6 stand na 10 minuten spelen.

De jongens werkten hard in de verdediging en de meeste spelers gaven goed “help side” waardoor Springers er moeilijk door konden komen. Geregeld werden er een wissel aangevraagd door de jongens omdat ze door het werken vermoeid waren. Dit was de afspraak met de spelers, hard werken en wisselen, gelukkig waren Daniel en Yorel er om onze bank te versterken. Iedereen heeft in de eerste 2 kwarten gespeeld en waren blij om even pauze te nemen.

In Pauze aangegeven dat ik tevreden was over de inzet van iedereen, we zouden ondanks een confortabele 32-17 voorsprong even pas op de plaats maken met een Zone verdediging. Deze hadden we nog niet getraind maar de jongens hadden deze verdediging al met hun eerdere team gespeeld dus de kennis was aanwezig.

De tegenstander moet zich even aanpassen aan de Zone, zo ook de jongens zelf. De Springers kregen ondanks de druk vanuit de Zone op de bal geregeld een open schot kans waardoor er 6 pnt ingelopen werd. Dus werd besloten om weer terug naar de gaan de Man to Man verdediging. Dit kwart werd met 7-9 verloren maar overal nog steeds een voorsprong 39-27.

Zaak was het vierde kwart te blijven werken. Er werd wel wat gemopperd door de spelers omdat de breaks en 1 tegen 1 akties zeer slecht werden uitgevoerd. Dit alles was terug te voeren op oude gewoontes die uit het “systeem” gehaald moeten worden en ook goed te blijven kijken naar mede spelers die er beter voor staan. Ook aanvallende rebounds mogen beter, zeker na een schot blijven we nog wel eens naar de bal kijken ipv de man. Het Vierde kwart zag je de jongens nog eenmaal alles geven, er werd doorgewisseld zodat iedereen zijn kansen en kunsten kon vertonen.

Op inzet is deze wedstrijd gewonnen, het was niet altijd sprankelend maar dat hoeft ook niet, zoals al eerder vermeld is het zaak te leren in deze leeftijd categorie voor de jonge Eagles. Bij vlagen zie je leuk spel en het plezier in het spelletje