Dames 1 speelt goede 2e helft

IMG_6838KATWIJK – Het was tijd voor de laatste onbekende tegenstander in de poule, de wit – grasshoppers uit Katwijk. Alle andere ploegen zijn nu een beetje bekend en zullen in de volgende weken weer de tegenstanders zijn. Ondanks dat dit dus officieel een onbekende ploeg was, wisten de Eagles redelijk wat van Grasshoppers. Zij spelen met twee teams in de eredivisie en hebben een brede selectie waarin speelsters van de bank kunnen komen die eredivisie waardig zijn. Ook willen zij met Binnenland en enkele andere teams mee gaan doen in de top van de eredivisie. Daarbij hebben zij met Marlous Nieuwveen een center die bijna even lang is als onze center Suzanne van Driel en heeft Grasshoppers traditie getrouw een goed schot van buiten.

Na de lastige en moeizame wedstrijd uit bij Binnenland hadden de Eagles iets recht te zetten. En ondanks dat deze tegenstander weer een stapje te hoog is op papier, moet er een goede pot neergezet worden waarin de Eagles kunnen laten zien wat er in deze ploeg zit.

IMG_7150Het begin was redelijk goed. De dames speelden door de press heen en met scores van vier verschillende speelsters in het eerste kwart zag het er redelijk uit. Met een seconde te gaan schoten de dames uit Katwijk van eigen helft raak waardoor de kwartstand eindigde in 25-13. Heel knap, en met verdediging erbij kan dit gebeuren. Maar ook een redelijk eerste kwart dus.

Het tweede kwart startte op dezelfde manier en na vier minuten spelen stond er een nette 31-16 op de borden. Helaas ging het toen mis. Opeens was de rust weg en ging de één na de andere speelster de verkeerde oplossing zoeken. Dat is toch grotendeels onervaren zijn op dit niveau gecombineerd met de klasse van de ploeg uit Katwijk. Helaas werd het erger dan nodig want er kwam binnen zes minuten een 23-0 run tot de rust.

In die rust moesten de dames weer even een soort opnieuw beginnen. Want die eerste 14 minuten waren vergeten en er werd ontzettend gebaald van die laatste 6. En dat is zonde. Door alle koppies weer dezelfde kant op te zetten leek er weer het goede besef te komen bij het team uit Maassluis. De start van het derde kwart was wat onwennig, maar na vijf minuten ging het beter en beter. En dit was niet omdat Grasshoppers stopte met verdedigen. Die gaven goed gas. Nee, de Eagles wisten de rust te bewaren en daar kwamen goede aanvallen uit.

Ondanks een ruime verlies partij mag er op die zes minuten na, zeker gezien de laatste vijftien minuten, best tevreden worden terug gekeken. En dit is vooral omdat we als team tijdens deze wedstrijd veel hebben geleerd en er iets mee hebben gedaan. Dat lukte tegen Binnenland niet, toen was het 40 minuten niet goed genoeg. Dus het is zeker positief dat er nu bij vlagen echt Eagles basketbal kon worden getoond.

Roos Jordans was de enige met dubbele cijfers met 10 punten, Marloes (5) en Suzanne (5) volgde en hadden dit samen ook. Op naar de volgende wedstrijd!